Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

...δεν το καλέσαμε εμείς, (...μόνο του ήρθε...)

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η οδηγία Μπολκενστάιν που εγκρίθηκε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Η κυβέρνηση ήταν ο μόνος υπερασπιστής του ΔΝΤ, ενώ καταγράφηκε η δριμεία κατακραυγή εναντίον του, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διαφωνούν με την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Παράλληλα, και προκειμένου να μην αναλάβει τις ευθύνες της, η κυβέρνηση επεδίωξε , να μετατρέψει την έλευση του ΔΝΤ σε δικομματικό καυγά. "Το ΔΝΤ δεν το καλέσαμε εμείς, αλλά οι συντηρητικές δυνάμεις της Ε.Ε. δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών. Επανέλαβε ότι η Ν.Δ. είναι υπεύθυνη για την κατάσταση της οικονομίας, καθώς συσσώρευσε προβλήματα τα τελευταία 5,5, χρόνια. Στο ίδιο κλίμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής εκτίμησε ότι η Ν.Δ. με δηλώσεις του Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδέχεται πως το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε κρίση χρέους και ελλείμματος.
Η Ν.Δ. επανέλαβε την αντίθεση της για προσφυγή στο ΔΝΤ. "Περιμένουμε από την κυβέρνηση να βρει το θάρρος και να μην κάνει τις βουτιές του παρελθόντος, γιατί δεν συμφέρουν ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε και το πολιτικό σύστημα. Το ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογο γιατί αυτό δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, που έκανε λόγο για "προκρούστιες πολιτικές" του ΔΝΤ και εκτίμησε ότι τα 10 δισ. που θα δανειστεί η Ελλάδα δεν φτάνουν ούτε μέχρι τον Οκτώβριο.
Τον στίχο "μαύρα κοράκια με νύχια κομψά πέσανε πάνω στην εργατιά", θυμήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, και έδωσε "ονοματεπώνυμο" στα "κοράκια": "είναι η κυβέρνηση, η Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, που εξαπολύουν επιδρομή στα λαϊκά στρώματα, με τη συνδρομή και της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ και με ομπρέλα ορισμένα ΜΜΕ".
"Τα επόμενα χρόνια ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θα είναι υπουργός και υφυπουργός του κ. Ντομινίκ Στρος Καν, γιατί το ΔΝΤ δεν εισηγείται αλλά επιβάλλει και ελέγχει με τον μπαλτά", υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, που, επεσήμανε "την απαράδεκτη, άθλια και μη πειστική προσπάθεια εξωραϊσμού του ΔΝΤ από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης".
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τριχοτομηθεί σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: