Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

η Ελλάς.... εάλω .

Με φόντο το γραφικό Καστελλόριζο, και όχι τη Κερκόπορτα, της γελοιογραφίας (του Στάθη απο τη Ελευθεροτυπία), ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του να παραδώσει τη χώρα στο ΔΝΤ.

Επικαλέστηκε την "εθνική ανάγκη", αναφέρθηκε στην "εθνική ενότητα", κατέφυγε στην ποίηση και στα….ταξίδια στην Ιθάκη. Ασχετα αν η Οδύσσεια με το ΔΝΤ, δεν έχει όπως ο ίδιος παραδέχτηκε καμιά Ιθάκη, μόνο πάμπολλους Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες..
Προσπάθησε να μεταδώσει αίσθημα ηρεμίας σ' έναν λαό που άλλα ψήφισε τον Οκτώβριο και τώρα, χωρίς να ερωτηθεί, σύρεται στις επιπτώσεις μιάς διαμετρικά αντίθετης πολιτικής και αισθάνεται ταπεινωμένος και γι' αυτό οργισμένος..
Βέβαια από την αμηχανία και την οργή του λαού ,η μετάβαση στην κινητοποίηση είναι μια επαχθής διαδικασία ,μια δύσκολη πορεία,η αντίσταση των Ελλήνων όμως στη όποια υποδούλωση είναι ιστορικά αποδεδειγμένη……..
Η κοινωνία θα αντισταθεί σθεναρά στη επιχειρούμενη επίθεση που δεν στρέφεται απλά και  μόνο στα κοινωνικά της δικαιώματα, αλλά καταλύει και την  ίδια τη δομή του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: