Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

172 ναι από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, στη << ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ>>

 θεσμοθετήθηκε χθες στη Βουλή η «νέα τάξη πραγμάτων» με 172 ψήφους υπέρ, 121 κατά και τρία «παρών».
Οχι μόνο δεν πέτυχε η κυβέρνηση την ευρύτερη διακομματική συναίνεση που αναζητούσε στο νομοσχέδιο για τα επώδυνα μέτρα (μόνο ο ΛΑΟΣ συμπαρατάχθηκε), αλλά βγήκε και τραυματισμένη χθες από την ψηφοφορία στη Βουλή αφού τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να τα υπερψηφίσουν.
Είναι οι πρώτες απώλειες, που διαταράσσουν τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην πιο δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση καθώς είναι αντιμέτωπη με μια οικονομία σε κατάρρευση και τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης.
Οι Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα (βουλευτές της Β' Αθηνών) και Βασίλης Οικονόμου (Αττικής) δήλωσαν απλώς την παρουσία τους θεωρώντας τα μέτρα άδικα και τέθηκαν ευθύς αμέσως με απόφαση του Γ. Παπανδρέου εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρωθυπουργός, μέσω της διευθύντριας της Κ.Ο. Ρεγγίνας Βάρτζελη, τους ζήτησε να παραιτηθούν και από τις βουλευτικές τους έδρες αλλά αρνήθηκαν. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι ανοιχτό το θέμα της διαγραφής τους κι από το ΠΑΣΟΚ, αν δεν παραδώσουν τις έδρες τους.
Το επόμενο κοινοβουλευτικό «κρας τεστ» του ΠΑΣΟΚ θα είναι η ψηφοφορία τού επίσης επώδυνου για τους ασφαλισμένους ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και ήδη στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να το σκέφτονται.
Οι τρεις διαρροές αποκαλύπτουν ώς ένα βαθμό και το άσχημο κλίμα που επικρατεί στον κομματικό μηχανισμό και στη βάση του ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, την οποία παρουσιάζει ως μονόδρομο. Για την ώρα αυτή η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης περνάει στην κομματική βάση και στους ψηφοφόρους με το... ζόρι. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν κρατιέται και το μόνο που απομένει για να γίνει έκρηξη είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι...
ΠΑΝΟΣ ΣΩΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: