Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Με μαύρες σημαίες έκανε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης ένα μικρό μόνο μέρος των απεργών έμπορων της Αλεξάνδρειας .
Η απεργία τους είχε μεγάλη επιτυχία αφού κατέβασαν ρολά το 90% των εμπορικών καταστημάτων της πόλης.
Σημαντικές όμως ήταν και οι απουσίες από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις αφού ο κος Δημητριαδης μέλος της διοίκησης της ΕΣΕΕ,εμφανίστηκε στα γραφεία του εμπορικού Συλλογου και απομακρύνθηκε χωρις να απευθύνει χαιρετισμό στους συγκεντρωμενους!, η κα Βάφα όπως και ο κος Σεμερτζής άνοιξαν τα μαγαζιά τους !, ενώ άλλα πρώην αλλά και νυν μέλη της Διοίκησης του ΕΣ, δεν συμμετείχαν στη πορεία !
Το κάλεσμα του Ε.Σ.με το  κειμενο του ακολουθει,μαλλον ενοχλησε καποιους.....
     ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 5/5/2010
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε,η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (τριτοβάθμιο όργανο των Ε.Σ.),την Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010, με κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων και καλεί τους συναδέλφους έμπορους να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, ενάντια στην απόλυτα βίαια, ισοπεδωτική και ανάλγητη επίθεση που έχει εξαπολυθεί στο εισόδημά μας και στις κοινωνικές κατακτήσεις μας.
Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ζει με συντάξεις πείνας και ο Οργανισμός τους κινδυνεύει με κατάρρευση, τη στιγμή που η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών δίνει άνιση μάχη, να διατηρήσει τις επιχειρήσεις της και τις θέσεις εργασίας σε αυτές, τη στιγμή που αυξάνει διαρκώς ο αριθμός εκείνων που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, μόνο αγανάκτηση προκαλούν οι «συστάσεις και επιταγές» των παρατηρητών για περαιτέρω μέτρα λιτότητας.
Αρνούμαστε να τρομοκρατηθούμε, να αποδεχτούμε ενοχές, να αναλάβουμε ευθύνες για εγκλήματα άλλων, να συναινέσουμε στην βιοποριστική μας εξαθλίωση, να θυσιαστούμε στη θέση άλλων. Αγωνιζόμαστε για τα κεκτημένα δικαιώματα μας σε δημόσια υγεία, περίθαλψη, και πρόνοια που είναι κατακτήσεις που οριοθετούν τη διαφορά του ανθρώπου από τα ζώα.
Δεν ξεχνάμε ότι ,ελάχιστοι τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι, προμηθευτές και εκδότες, έχουν συσσωρεύσει όλο το παραγόμενο κοινωνικό πλούτο, έχουν ρημάξει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, έχουν ληστέψει τις ασφαλιστικές μας εισφορές, έχουν βιάσει την κοινωνική δικαιοσύνη.Αυτοί που μας καλούν να συναινέσουμε στον αφανισμό μας, είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για όλα.
Το ΔΣ του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας
Καλεί όποιον πιστεύει ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος, να αντιδράσει.
Καλεί όποιον πιστεύει ότι έχει δικαίωμα στη δουλειά και σε αξιοπρεπή ζωή, να αντισταθεί.
Καλεί όποιον πιστεύει ότι έχει υποχρέωση να μην παραδώσει κοινωνικό και οικονομικό παγετώνα στα παιδιά του, να ξεσηκωθεί.

1 σχόλιο:

Xρήστος Αλευράς είπε...

την φωτογραφια τη δανεισθηκα απο τα ΧΡΟΝΙΚΑ της ΗΜΑΘΙΑΣ