Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

«Καλλικράτης» προς ψήφιση..

Κατά του σχεδίου «Καλλικράτης» τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά την πρώτη συζήτηση στη Βουλή του εν λόγω σχεδίου νόμου, ενώ αντίθετες φωνές ακούστηκαν και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από τους Π. Ασπραδάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γ. Κουτσάκο αλλά και άλλους.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, υπεραμύνθηκε του σχεδίου νόμου και τόνισε ότι το υπουργείο κατέληξε σε αυτό ύστερα από πολύμηνη διαβούλευση, αποδεχόμενο το 95% των προτάσεων της ΚΕΔΚΕ. Οι αλλαγές που επιχειρούνται με το σχέδιο «Καλλικράτη» έχουν εισαχθεί με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια και όχι με κομματικές σκοπιμότητες, τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών.
Για «άλμα στο κενό» έκανε λόγο ο εισηγητής της Ν.Δ. Χρήστος Ζώης, ενώ ο Ν. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «χρυσοποίκιλτα ντυμένο για να είναι αθέατες οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις». Ο Ν. Τσούκαλης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στο γεγονός ότι οι συνενώσεις των δήμων θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και χαρακτήρισε αντισυνταγματικές κάποιες διατάξεις του νομοσχεδίου. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης είχε κάνει λόγο για σχέδιο «κομμένο και ραμμένο στις μικροκομματικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ».
Στο μεταξύ, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να κηρυχθεί αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» θα κάνει η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων νομού Θεσσαλονίκης η οποία προειδοποίησε ότι σκοπεύει να προσφύγει και στα ευρωπαϊκά όργανα αυτοδιοίκησης
Μετά την αρνητική στάση απέναντι στο σχεδίο «Καλλικράτης» που κράτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά τη χθεσινή πρώτη συζήτηση στη Βουλή του εν λόγω σχεδίου νόμου, στην καταψήφιση επί της αρχής του «Καλλικράτη» προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, χωρίς όμως τη συμμετοχή των μελών του ΔΣ που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αποχώρησαν. Παράλληλα, προβληματισμένος για την επιτυχία του Καλλικράτη δήλωσε στα "Νέα" ο Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι η Ένωση δεν μπορεί να συναινέσει στην ψήφιση του «Καλλικράτη», ενώ με τη στάση του συντάχθηκαν και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όχι» στο νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» είπε και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικησεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. της Ενωσης, αλλά αποφάσισε τη συμμετοχή της, διά του πρόεδρου της, στη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προκειμένου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «να προβάλει τις αποφάσεις των συνεδρίων και να καταθέσει τις προτάσεις όλων των παρατάξεων».
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» σε όλη την επικράτεια.

Πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: