Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

δολοφόνοι άοπλων αμάχων

Παγκόσμια είναι η κατακραυγή για την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ισραηλινοί κομάντος κατά της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Το ρεσάλτο έγινε σε διεθνή ύδατα - σε απόσταση 70 μιλίων από τις ακτές.
Οι τραγικές εξελίξεις οδήγησαν σε έκτακτη σύνοδο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την ώρα που ο ειδικός εισηγητής του διεθνούς οργανισμού για τα παλαιστινιακά εδάφη, Ρίτσαρντ Φαλκ, ζήτησε την παραπομπή στη δικαιοσύνη των «δολοφόνων άοπλων αμάχων».
Μετά την έκτακτη συνεδρίασή της στη Ραμάλα χθες βράδυ η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε να προσαχθούν ως «εγκληματίες πολέμου» στη διεθνή δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για το έγκλημα.
H Ουάσιγκτον εξέφρασε «έντονη ανησυχία και λύπη» ενώ οι Ισραηλινοί πρέσβεις κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις σχεδόν σε ολόκληρη την ΕΕ για τις εξελίξεις .
«Πρόκειται για μία εθνική υπόθεση. Θα εξετάσουμε τι θα κάνουμε», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τα πλοία και όλοι οι ακτιβιστές θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως. Θέλουμε πλήρη πληροφόρηση για τα θύματα. Απαιτούμε άμεση μεταφορά των σορών και άμεση βοήθεια για τους τραυματίες», τόνισε ο Ερντογάν.
Μιλώντας για το περιστατικό, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντζ τόνισε στο δίκτυο ΤRT «δεν μπορούμε να κηρύξουμε πόλεμο -αυτό δεν θα ήταν σωστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: