Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Κατασκευή ΧΥΤΑ (εδώ και τώρα) κατεπειγόντως !!!!

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔΑ το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος κ. Νίκος Παπαποστόλου ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις επαφές που είχε με όμορους νομούς για το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων της Ημαθίας σε οργανωμένο ΧΥΤΑ. Όπως είπε, η μόνη λύση που απομένει είναι, η μεταφορά των σκουπιδιών μας στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης. Ο ΕΣΔΑ έχει στείλει σχετικό έγγραφο στον Σύνδεσμο Θεσ/νίκης με αίτημα να μεταφερθούν εκεί τα απορρίμματα της Ημαθίας. Το κόστος εναπόθεσης στον ΧΥΤΑ είναι 26-29 ευρώ ανά τόνο (πέρα από το κόστος μεταφοράς και μεταφόρτωσης).
 Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ έριξε στο τραπέζι προς συζήτηση και μία άλλη πρόταση, ως εναλλακτική λύση για την περίπτωση που υπάρξει αρνητική απάντηση για τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Πρότεινε να ζητηθεί από την Περιφέρεια η κατασκευή ΧΥΤΑ στην Ημαθία, με διαδικασία κατεπείγοντος.
Η πρότασή του, όμως, έμεινε μετέωρη, καθώς εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την επιτυχία του εγχειρήματος εξεύρεσης χώρου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να κατασκευαστεί άμεσα το έργο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όσοι δεν σκέφτονται...συσκέφτονται!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα Dala μεσημέρι,τους ήρθαν τα ...γίδια.