Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αγαθό η εμπόρευμα ? Το νερό και τα «Ελληνικά Ύδατα»

Χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας κατά την παρουσίαση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων γνωστοποίησε την υλοποίηση μεγάλων έργων μέσω συμβάσεων παραχώρησης που προωθεί η κυβέρνηση.Αναφέρθηκε ακόμη στην πώληση του 10% της ΕΥΔΑΠ , του 23% της ΕΥΑΘ και την δημιουργία της εταιρείας «Ελληνικά Ύδατα» στην οποία θα συμπεριληφθούν και οι επαρχιακές εταιρείες. Πιο αναλυτικά όπως σημείωσε ο κ. Ρέππας «οι συμβάσεις παραχώρησης είναι ένα δοκιμασμένο μοντέλο το οποίο έχει αποδώσει σημαντικά και επιτρέπει στο Δημόσιο να διατηρεί την κυριότητα των περιουσιακών του στοιχείων».
Πόσο αμαρτωλές είναι αυτές οι περίφημες << συμβάσεις παραχώρησης >> οι Ημαθιώτες το γνωρίζουν άριστα.
-Αντί να διατεθούν 5 εκατ.ευρώ από το υπουργείο Υποδομών για τη κατασκευή σύγχρονου ΧΥΤΥ,με μηδαμινό κόστος για το πολίτη της Ημαθίας ,ο ΕΣΔΑ (δηλαδή οι δήμαρχοι μας ) ήδη υπόγραψε «σύμβαση παραχώρησης» με τη ΕΛΑΚΤΩΡ του κου Μπόμπολα ,που θα μας στοιχίζει 60 ευρω (όπως ανερυθρίαστα δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κος Μπ.Γκιόνογλου σε δημοτικό συμβούλιο)σε κάθε λογαριασμό του νερού (θα δώσουμε περισσότερα από 300.000.000 ευρω,στα 25 χρόνια,της σύμβασης!).
Όμως ώρα είναι να ετοιμάζουμε και τουλάχιστον άλλα 60 ευρώ (σε κάθε λογαριασμό του νερού) για το πόσιμο νερό ,που η χρόνια αδράνεια των υπευθύνων του Συνδέσμου Ύδρευσης Αλεξάνδρειας (πρόεδρος Φ.Δημητριάδης) μας οδήγησε σε σχέδια επι χάρτου(μελέτες επι μελετών),ενώ όλα αυτά τα χρόνια έκανε γεωτρήσεις ,στο μολυσμένο υπέδαφος του ρουμλουκιώτικου κάμπου, απαξιώνοντας το έργο της μεταφοράς και διανομής του νερού των πηγών Βερμίου.
Αντί να διατεθούν 20 περίπου εκατ.ευρω,από το κράτος που έχει τη υποχρέωση να παρέχει και όχι να εμπορεύεται το αγαθό που λέγεται πόσιμο νερό,ας ετοιμασθούμε να καταβάλουμε 200 , 300 ακομα και 400 εκατ,ευρω στον κάποιο «επιχειρηματία».
Καλώς να ορίσουν λοιπόν τώρα και τα <<Ελληνικά Ύδατα >>,το Ρουμλούκι των ζάπλουτων πολιτών, ανυπόμονα και με λαχτάρα τα περιμένει, για να τους καταθέσει τον οβολό του….
Περαστικά μας συντοπίτες μου ….

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kάποιοι πρωταγωνιστές των δυο έργων -σκουπίδια και νερό, η αν προτιμάται στο νερό τα σκουπίδια (αφού τα σκουπίδια τοποθετούνται στη θέση 12, επάνω από το πόσιμο νερό )- θα είναι προσεχώς αντίπαλοι στη Χολυγουντιανού μεγέθους Yπερπαραγωγή «Καλλικράτειος δήμος»…..