Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Αλεξάνδρειας

«H ζωή και η κοινωνία στην περιφέρεια στηρίζεται κύρια στην αγροτική παραγωγή . Ωστόσο, η συνεχιζόμενη κρίση της αγροτικής οικονομίας οδηγεί σε εξαθλίωση τους Έλληνες αγρότες, αλλά και σε σταδιακή συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού με αποτέλεσμα την αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού με μείζονες και εμφανείς οικονομικοκοινωνικές επιπτώσεις.Σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ζημία(ακαρπία) που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές οπωρικών δένδρων περιοχής Αλεξάνδρειας σε μεγάλη κλίμακα άνω του 70%, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών κατά το καλλιεργητικό έτος 2010, αποτελεί ένα πραγματικά σημαντικό τοπικό θέμα που επιτείνει την ήδη υπάρχουσα κρίση στην περιφέρειά μας και δημιουργεί δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα στους οπωροκαλλιεργητές.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας:
• Στηρίζει το δίκαιo αίτημα των πληγέντων καλλιεργητών οπωρικών δένδρων για αποζημίωση
• Συμπαρίσταται και τάσσεται στο πλευρό τους στην προσπάθεια αυτών και των εμπλεκόμενων φορέων για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη και ταχύτερη αποζημίωση τους, λόγω απώλειας παραγωγής.
• Προτείνει να διασφαλισθούν οι απαραίτητες πιστώσεις από τον Προϋπολογισμό του Κράτους, έτσι ώστε να αποζημιωθούν ικανοποιητικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα για την απώλεια του εισοδήματός τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: