Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

θέατρο του παραλόγου....

Υπερψηφίστηκε, επί της αρχής, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ο υπ. Εργασίας παραδέχθηκε ότι είναι απότομες οι προσαρμογές για μητέρες με ανήλικα παιδιά και για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν ήταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης αλλά ήταν όροι που επιβλήθηκαν στην πορεία. "Εμείς δανειζόμαστε , δεν δανείζουμε για να βάζουμε και όρους , πρέπει να τηρήσουμε την συμφωνία" ,ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Λοβέρδος .
Όσον αφορά στην κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε στο μέτρο εάν δεν υπήρχε το μνημόνιο .
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουπλής σημείωσε ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να υπερβεί την νομολογία και το σύνταγμα ενώ ο Εκτωρας Νασιώκας κάλεσε το πρωθυπουργό να απελευθερώσει τους βουλευτές του από κάθε κομματική πειθαρχία.
Ιδιαίτερα σκληρή προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα η οποία έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου.
Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων.
Στο μεταξύ, αντισυνταγματικές κρίθηκαν από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες διατάξεις του ασφαλιστικού όπως αυτή που αφορά τη μείωση των συντάξεων για χήρες με διαφορά ηλικίας άνω των 10 χρόνων με τον αποθανόντα, η ρύθμιση βάσει της οποίας οι δικαστές δεν μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με 25ετή υπηρεσία χωρίς όριο ηλικίας καθώς και της υπαγωγής των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: