Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Μολυσμένο και επικίνδυνο πόσιμο! νερό .

Επικίνδυνο για την υγεία το νερό που τρέχει από τις βρύσες στο χωριό Αγιος Βλάσης, κοντά στη Λιβαδειά! Υστερα από ανάλυση που έγινε από ειδικά εργαστήρια σε δείγματα νερού από γεώτρηση, βρέθηκε ότι το νερό περιέχει μόλυβδο και κάδμιο στο ανώτερο όριο.
Το χωριό βρίσκεται - σε ευθεία γραμμή - περίπου 3-4 χιλιόμετρα από τον ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς και περίπου 5 χιλιόμετρα από τον Βιολογικό Καθαρισμό στη Δαύλεια.
Στον ΧΥΤΑ, τα υγρά που προκύπτουν από τη διαδικασία της αποστράγγισης των σκουπιδιών καταλήγουν κατευθείαν σε παρακείμενο ρέμα και μέσω του κάμπου της Χαιρώνειας στο Βοιωτικό Κηφισό και από εκεί στη λίμνη Υλίκη. Προηγούμενα, αυτά τα βρώμικα νερά από τα σκουπίδια έχουν διασχίσει μέσω του υδροφόρου ορίζοντα μια σειρά περιοχές! Κανονικά, θα έπρεπε τα υγρά από την αποξήρανση των σκουπιδιών να ανακυκλώνονται και να φιλτράρονται από ειδική δεξαμενή και να παραμένουν στο χώρο του ΧΥΤΑ.
Οπως τονίζει βιοχημικός μηχανικός, «Το μείγμα των ουσιών του μολύβδου, του καδμίου, του χρωμίου σε συνδυασμό με τα νιτρικά, νιτρώδη και τα αμμωνιακά που υπάρχουν στο νερό αποδεικνύουν ότι η ζημιά που συντελείται δεν είναι μόνο προσθετική αλλά και εκθετική. Δηλαδή, οι ζημιές έχουν μη αναστρέψιμες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: