Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ευχαριστούμε για την ..κατανόηση

Πάνω από 100.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας και πάνω από 20.000 στη Θεσσαλονίκη, κατά την πανεργατική απεργία. Απεργιακές κινητοποιήσεις σημειώθηκαν σε άλλες πενήντα πόλεις της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τόνισε ότι: "Δέκα μήνες η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συνταγή του μνημονίου. Έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι το «φάρμακο» είναι χειρότερο από την αρρώστια. Κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί".
Έξι πολίτες, ένας φωτογράφος και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν στην Αθήνα. Ο αστυνομικός αποτελούσε μέλος ομάδας που καταδίωκε με μηχανές τους πολίτες πάνω στην πλατεία Συντάγματος. Ανεξέλεγκτη ήταν η χρήση χημικών αερίων από τις αστυνομικές δυνάμεις.Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πρωτεύουσας , παρέμεινε ανυπόφορη από τα δακρυγόνα μέχρι το βράδυ. Όλοι οι δρόμοι από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα ήταν από νωρίς γεμάτοι με χρησιμοποιημένα φιαλίδια δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης "made in USA" ή "Brasil"
Ωστόσο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, από τη Φινλανδία όπου βρισκόταν, δήλωσε πως "έχει κατανόηση για τους ειρηνικούς διαδηλωτές", όπως και ότι "με το να διαμαρτυρόμαστε απλά δεν οδηγούμαστε πουθενά. ". !!!
πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: