Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

βιβλικές καταστροφές, "εθνικές καταστροφές χωρίς προηγούμενο".

Ο σεισμός ,το τσουνάμι, η διαρροή ραδιενέργειας και το «Σύμφωνο για το ευρώ»
Χιλιάδες μπορεί να είναι οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι της Παρασκευής.Στα βορειοανατολικά, όπου βρισκόταν και το επίκεντρο της καταστροφής, οι αρχές έχουν χάσει επαφή με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον σεισμό και το τσουνάμι, από το οποίο καταστράφηκαν πολλά κτήρια και παρασύρθηκαν πολυάριθμοι άνθρωποι.
Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε ορισμένες φυσικές καταστροφές (σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων κ.α.), μπορούμε, όμως, να περιορίσουμε τις επιπτώσεις τους (π.χ. με καλύτερο αντισεισμικό σχεδιασμό και εκπαίδευση του πληθυσμού). Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τα παλιρροϊκά κύματα μετά από ένα μεγάλο σεισμό και την εκτόνωσή τους στον παράκτιο χώρο, αλλά όμως μπορούμε να περιορίσουμε την καταστροφικότητά τους.
Το κέλυφος του αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα δεν έχει υποστεί ζημιές, σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση και οι ειδικοί μας καθησυχάζουν για το ενδεχόμενο εκτεταμένης διαρροής ραδιενέργειας. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για ψύξη του αντιδραστήρα.
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε τέσσερις ώρες μετά την έκρηξη ,χαρακτήρισε το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την Παρασκευή τη χώρα του "εθνική καταστροφή χωρίς προηγούμενο".
Στη Ελλάδα ο πρωθυπουργός της , εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και για την "περήφανη" νίκη που σημείωσε με μια συμφωνία αντιδραστικότατη.
Εδώ το κρέας βαπτίσθηκε ψάρι, εδώ εξαπατάμε το λαό μιλώντας για δήθεν «αξιοποίηση» όταν η Μερχελ στεντόρεια φωνάζει «ξεπουλήστε τα όλα»,εδώ το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας μετονομάσθηκε σε Σύμφωνο για το ευρώ ,εδώ ο πρωθυπουργός λέει ψέματα αφού προβλέπονται νέα σαρωτικά μέτρα. Από την αρχή ξανά το συνταξιοδοτικό, ξανά οι εργασιακές σχέσεις, ξανά οι μισθοί και τα μεροκάματα εκατομμυρίων Ελλήνων, και πλήρης ιδιωτικοποίηση των πάντων, ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ. Αυτό που θεωρεί ο πρωθυπουργός επιτυχία, την επιμήκυνση και τα χαμηλότερα επιτόκια όλοι μας θα τα πληρώσουμε πανάκριβα ,αφού κανείς σήμερα δεν μπορεί να προδιαγράψει με λεπτομέρεια τα σαρωτικά μέτρα που θα παρθούν.
Ο πρωθυπουργός μας λέει, ότι αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Και βέβαια «Προσπάθειες» θεωρεί τα βάρβαρα μέτρα που πήρε .!!! Και το μεγαλύτερο ακόμα ατού της κυβέρνησης είναι η υπόσχεση ότι θα πάρει πολύ περισσότερα που άλλωστε τα υπέγραψε μέσα σε αυτό το καινούργιο Σύμφωνο της Ανταγωνιστικότητας. Αυτή είναι η ουσία, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν. Και βέβαια αυτό το «έντυσαν» με τον καινούργιο όρο <<Σύμφωνο για το ευρώ>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: