Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

«Ευτελέστερον δε τάδ' είναι βραχεί μορίω της δαπάνης και άμα της μεθ' εαυτού ασφαλείας, αυτούς περί εαυτούς τους Ελληνας κατατρίψαι».

"Tο πιο απλό , το πιο οικονομικό και το πιο σίγουρο, θα ήταν ν' αφεθούν οι Ελληνες ν' αφανίζονται αναμεταξύ τους". Αυτή ήταν η συμβουλή του «προγόνου» μας του Αλκιβιάδη, στον πέρση σατράπη Τισαφέρνη, στο οποίο αυτομόλησε..
 Το αξίωμα «Διαίρει και βασίλευε» χρεώθηκε από πολλούς στον «καταχθόνιο» Μακιαβέλλι ¬, μάλλον όμως πρωτοεμφανίσθηκε από τον αθηναίο κωμικό ποιητή Κρατίνο, πρόδρομο του Αριστοφάνη, με τη διατύπωση του: «Εν δε διχοστασίη και Ανδροκλέης πολεμαρχεί» δηλαδή ¬ «όταν πέφτει διχόνοια, κυβερνά ακόμα κι ο Ανδροκλής» ¬ (δεδομένου ότι ο Ανδροκλής ήταν ένας ασήμαντος πολιτικός και δημαγωγός).
Ο ιδιότυπος «εμφύλιος» πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη τοπική μας κοινωνία (και όχι μόνο) με αφορμή τις καταργήσεις σχολείων, έχει εμφανή τα στοιχεία της κοινωνικής διαίρεσης και της διχόνοιας, που επιτρέπουν στους όποιους Ανδροκλήδες να κυβερνούν. Όταν ο «Καλλικράτης» επεκτείνεται εκτός των δήμων σε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, στρατόπεδα, αστυνομικά τμήματα, εφορίες, τελωνεία κ.λπ. όταν η κυβέρνηση ετοιμάζει μέτρα-σοκ 27,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό βάρος της εξαετίας 2010-2015 στα 50,5 δισ. ευρώ, εκτός από τα 50 δισ. ευρώ που προσδοκούν από αποκρατικοποιήσεις και «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας, όταν οι υπάλληλοι της Τρόικας κυβερνούν την Ελλάδα ,όταν το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, ήρθε πάλι για κάνει «φύλλο και φτερό» τα στοιχεία του προϋπολογισμού και τα μέτρα που έχει ήδη δρομολογήσει το οικονομικό επιτελείο του ΠΑΚΟΚ, εμείς δυστυχώς θα αρχίσουμε να μετράμε πόσα παιδιά έχει το ένα σχολείο, και πόσες αίθουσες έχει το άλλο.
Το μαχαίρι που βάζουν στα χέρια μας για τη «σφαγή» των σχολείων, πρέπει να πιάσει κόκαλο ,όχι βέβαια στο σώμα των σχολείων, αλλά κάπου αλλού..

Δεν υπάρχουν σχόλια: