Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

όνειρα κι εφιάλτες

Χιλιάδες τόνοι ραδιενεργού νερού θα διοχετευτούν στον ωκεανό δήλωσε η εταιρία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, η Tokyo Electric Power Co. (Tepco), που άρχισε να ρίχνει χρωστική ουσία στο νερό προκειμένου να εντοπίσει κι άλλες πιθανές διαρροές. Η ρωγμή από όπου διαφεύγει το νερό είναι περίπου 20 εκατοστά και βρίσκεται σε ένα χώρο καλωδίων κοντά στον αντιδραστήρα αριθμός 2. Η προσπάθεια να κλείσει με τσιμέντο χθες δεν καρποφόρησε, ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri Shimbun.Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να περάσουν μήνες πριν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο εργοστάσιο και σταματήσει κάθε διαρροή ραδιενέργειας.


Αντιγράφω από το κείμενο του δημιουργού που συνοδεύει την ανάρτηση του video στο YouTube. Από: rhgas ...Δημιουργήθηκε: 18 Μάρ 2011.
Το 1990, ο υπέργηρος Ακίρα Κουροσάβα γύρισε μία από τις αγαπημένες μου ταινίες: ¨Όνειρα" (Yume / Dreams), σπονδυλωτή, κατέγραψε σ' αυτήν οκτώ όνειρα κι εφιάλτες του. Οι κριτικοί της εποχής δεν ενθουσιάστηκαν, οι συμπατριώτες του δεν κατάλαβαν (ή δεν θέλησαν να καταλάβουν...) ... αλλά έστελνε και σήματα κινδύνου για την αγριότητα του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: