Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

από τον Άννα στον Καϊάφα

Το θρησκευτικό δράμα με τη ανάσταση που σήμερα γιορτάζουμε, ολοκλήρωσε πλέον το κύκλο του, χωρίς όμως να προοιωνίζεται η αντίστοιχη «ανάσταση»-«λύση» και στην κρίση που βιώνουμε.
Λύση που αποδεδειγμένα πιά δεν μπορεί να προέλθει από τον φαύλο κύκλο της εναλλαγής πράσινων και γαλάζιων «διαχειριστών»,που ο ένας θα κατηγορεί τον άλλο για «διστακτική κυβέρνηση» «ασυντόνιστη κυβέρνηση», «ανήμπορη κυβέρνηση», κτλ.
Η απόδραση και η έξοδος από τη κρίση δεν θα υπάρξει όσο θα συνεχίζουμε να αναζητούμε «καλυτέρευση» μένοντας στα ίδια. Πιστεύοντας όποιον εμφανίζεται κάθε φορά σαν «ο λιγότερος κακός» .Η γνωστή θεωρία πως όσα τραβάει ο ελληνικός λαός οφείλονται στην αδυναμία «ορθής διαχείρισης» της κρίσης εκ μέρους των αρμοδίων, που προπαγάνδιζε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά ενάντια στην «κακή διαχείριση» της ΝΔ, εφαρμόζει τώρα η ΝΔ ενάντια στην «κακή διαχείριση» του ΠΑΣΟΚ, «παραβρώμισε».
«Άλλη» διαχείριση, λιγότερο «νεοφιλελεύθερη», περισσότερο «κεϋνσιανή», με «καλύτερο μείγμα» του κρατικού και δημόσιου τομέα, εισηγούνται και ορισμένοι «αριστεροφανείς»…
Το βασικό ζήτημα που τίθεται είναι σε ποιόν αναθέτουμε τη διαχείριση της ζωής μας, κι αν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους ίδιους εκείνους διαχειριστές που η τάξη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών,κτλ, έχει αναγορεύσει σε διαχειριστές των δικών της συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: