Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

28-29 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ –ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική-πανδημοσιουπαλληλική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.
Για να είναι μαζική καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμα μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.
Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης μέσα από τους αγώνες μας, αυτών των βαρβάρων μέτρων ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους τα ψηφίσουν.
Η επιτυχία της θα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: πως είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για εμάς. Πως θα έχουν απέναντι τους όχι ένα κίνημα χυλό, κίνημα παθητικό και άβουλο, αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οργανωμένο και δυνατό ικανό να καθορίζει τις εξελίξεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.
Η κρίση είναι βαθιά και οξύνεται παραπέρα. Είναι κρίση υπέρ-συσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής. Είναι κρίση του καπιταλισμού. Είναι κρίση που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες. Για αυτό και η επίθεση στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα δεν έχει τέλος.
Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα πλαστά διλήμματα. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από και για την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημοσία ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών είναι τα τεράστια κέρδη στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών.
Δεν παζαρεύουμε απλά την απόσυρση του μνημονίου. Παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που γεννούν τα μνημόνια
Δεν θέλουμε μόνο να αλλάξει απλά ο κυβερνητικός διαχειριστής. Θέλουμε να τελειώνουμε με το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές τα συμφέροντα των οποίων διαχειρίζονται οι μ διάφοροι διαχειριστές.
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΣΑΚ - ΔΕΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΠΛ.ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 10:30πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: