Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Δεν αρκεί σήμερα η κατάρρευση των «Ταμπού»

Στον οπαδό, στον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ έχει πάψει να είναι ταμπού η κριτική στο κόμμα του. Το ίδιο συμβαίνει και σε αρκετούς Νεοδημοκράτες, παρά το γεγονός ότι το κόμμα τους βρέθηκε στην αντιπολίτευση και το τιμώρησαν μη ψηφίζοντάς το, παρ' όλα αυτά δεν είναι έτοιμοι να δώσουν συγχωροχάρτι στη ΝΔ. Επαψε να είναι ταμπού η κριτική στο δικό τους κόμμα. Κι αυτό είναι θετικό.
Επαψε να είναι ταμπού η κριτική στην ΕΕ. Που κάποτε ήταν, κατά κάποιο τρόπο, ένα ευαγγέλιο για μεγάλο μέρος του λαού. Αρχίζει η αμφισβήτηση και γι' αυτήν την ΕΕ. Επαψε να είναι ταμπού το πολιτικό σύστημα. Εξαπολύονται κατηγορίες για το πολιτικό σύστημα. Κι όμως, όλα αυτά δε φτάνουν. Κάποτε, πριν δέκα, είκοσι χρόνια, μπορεί, αν σκεφτόταν ο λαός όπως σκέφτεται σήμερα, να γινόταν κάτι καλύτερο. Σήμερα, όμως, αυτά δε φτάνουν. Και όχι μόνο δε φτάνουν, αλλά το να μένει κανείς στα συμπεράσματα στη μέση, το να κατηγορεί μόνο αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους, δε φτάνει.
ΥΓ Ο όρος ταμπού προέρχεται από τις γλώσσες της Πολυνησίας και σημαίνει «απαγορευμένος».Με ευρύτερη έννοια, ο όρος χρησιμοποιείται σήμερα για να δηλώσει οτιδήποτε απαγορευμένο.  Η λέξη ταμπού χρησιμοποιείται επίσης για οτιδήποτε το τέλειο, που με κανένα τρόπο, δε δέχεται αμφισβήτηση ή τροποποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: