Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ...ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!

Tέθηκε (από 28 /7/ 2011,μέχρι αύριο), σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος».Στο www.opengov.gr/ypes διαβάζουμε!
<< Σε κάθε αντιπροσωπευτική δημοκρατία ο λαός αναδεικνύει περιοδικά τους εκπροσώπους του στη Βουλή .. Η βούλησή του (λαού)..είναι χρήσιμο να εκφράζεται όχι μόνο με τη διενέργεια γενικών εκλογών αλλά και με προσφυγή σε δημοψήφισμα.
Τότε το εκλογικό σώμα καλείται να εκφράσει την προτίμησή του σε συγκεκριμένο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία, διαμορφώνοντας έτσι δεσμευτικά ή επηρεάζοντας αποφασιστικά τις επιλογές της κυβέρνησης>>.
Σαφώς και η κυβέρνηση επιχειρεί το «στρίβειν δια του αρραβώνος», επιθυμώντας να αποφύγει το «γάμο» των εκλογών, αλλά του «μοιραίου φυγείν αδύνατον».
Αργά θυμήθηκαν οι του ΠΑΣΟΚ, ότι το δημοψήφισμα είναι θεσμός άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας και με την ενεργοποίησή του ενισχύεται η πολιτική συμμετοχή, τονώνεται η αντιπροσώπευση, διευρύνεται η δημοκρατία και εμβαθύνεται η λαϊκή κυριαρχία.
Το δημοψήφισμα ήταν ηθικά επιβεβλημένο σε άλλες εποχές και πριν μας μπάσουν στη κόλαση του ΔΝΤ, τώρα είναι αργά , πάρα πολύ αργά…
Τώρα μόνο ο «από μηχανής θεός» των αρχαίων Ελλήνων, μπορεί να τους προσφέρει ένα… κανό για να δραπετεύσουν από τη χώρα ….
(εδώ το σχέδιο του νέου ! νόμου)

1 σχόλιο:

ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ είπε...

θα γίνει δημοψήφισμα για τον αν θέλουμε τον γιωργάκη με μπατάνα ή όχι