Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο  Γεωργικός Μετεωρολογικός Σταθμός,στην κοινότητα Τρικάλων  Ημαθίας,ο μοναδικός αυτού του είδους που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα και ανήκει στο Δίκτυο Μετεωρολογικών Σταθμών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έχει αποφασιστεί για λόγους οικονομίας να ....κλείσει.
Το κόστος λειτουργίας του  Σταθμού είναι ελάχιστο σε σχέση με το έργο και τις υπηρεσίες που παρέχει, δεδομένου ότι οι  λειτουργικές δαπάνες του περιορίζονται στη μισθοδοσία του ενός και μοναδικού υπαλλήλου του, στη θέρμανση, τον ηλεκτροφωτισμό, το τηλέφωνο και τη συντήρηση των εγκαταστάσεών του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας,σε έκτακτη συνεδρίαση του εκτιμώντας ότι: Η κατάργηση του Μετεωρολογικού Σταθμού Τρικάλων θα έχει αρνητικές συνέπειες στην τοπική αγροτική οικονομία αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή του στην απόφαση παύσης της λειτουργίας του Μετεωρολογικού Σταθμού Τρικάλων Ημαθίας.
• Προτείνει δε τη συνέχιση της λειτουργίας του  και προς το σκοπό αυτό, ο Δήμος Αλεξάνδρειας δεσμεύεται, εάν χρειαστεί και ζητηθεί, να αναλάβει την κάλυψη όλων των δαπανών λειτουργίας του Μετεωρολογικού Σταθμού, πλην της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: