Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Βρώμα η ...δουλειά.

Σωρεία εγγράφων της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος έχουν αποσταλεί από τον Μάρτιο του 2011, σε αρμόδιες υπηρεσίες της Ημαθίας ,καθώς και στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Β. Ελλάδας. Από μήνες τώρα το Πλατύ έχει αλωθεί από τη μπόχα ενός εργοστασίου επεξεργασίας ακαθαρσιών η αν προτιμάται… βιολιπασμάτων.Χτες το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος συνεδρίασε έκτακτα με μοναδικό θέμα το μεγάλο πρόβλημα από τις οσμές του εργοστάσιου που είναι πλέον ανυπόφορες.Το ίδιο πολύμηνο διάστημα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου μας , κάνει ότι αγνοεί το πρόβλημα η νίπτει τας χείρας της ως άλλος Πόντιος Πιλάτος.
Η εταιρία ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε. που αναδύει τις οσμές έχει σύμφωνα με τη ιστοσελίδα της δυο επιχειρηματικές δραστηριότητες, :
<< 1) Οργανικά λιπάσματα, οργανοχημικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά.
    2) Αποβουλκανισμός ελαστικών.
Η παραγωγή οργανικών και οργανοχημικών λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών βασίζεται στην ανακύκλωση οργανικής ύλης …επεξεργασμένης με τον πλέον σύγχρονο τρόπο …..
Κατά την παραγωγική διαδικασία δεν χρησιμοποιούνται επικίνδυνα χημικά και δεν υπάρχουν επικίνδυνες εκπομπές αερίων, η δε διαδικασία …είναι …εντελώς ασφαλής για το περιβάλλον>>.
Οι δυσάρεστες όμως αναθυμιάσεις που δημιουργεί το εργοστάσιο δεν εχουν καμία σχέση με όσα περιγράφονται στη ιστοσελίδα του.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι προσμίξεις του αέρα δεν έχουν απλά δυσάρεστες επιδράσεις στη ευεξία των κατοίκων (αίσθηση αηδίας) αλλά έχουν και ανεξέλεγκτο δυσμενή αντίκτυπο στη υγεία τους.
Το εργοστάσιο όφειλε επομένως πριν λειτουργήσει να εξασφαλίσει και τη καταπολέμηση των επικίνδυνων αναθυμιάσεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: