Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κουκουλοφόροι…..πυροκροτητές!.

Γράφουν, για τα γεγονότα του συγκλόνισαν τη Ελλάδα, παρουσιάζοντας με διάφορα χρώματα την μια και μόνη εκδοχή που πλασάρει ο κρατικός μηχανισμός για να κλονίσει την εμπιστοσύνη του λαού στο οργανωμένο εργατικό κίνημα.Την εκδοχή πως πρέπει το εργατικό κίνημα ούτε λίγο ούτε πολύ ,να ζητήσει και συγνώμη από τους κουκουλοφόρους γιατί δεν τους άφησε να ασκήσουν το ….δημοκρατικό δικαίωμά τους να διαλύσουν τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ.
Ο αστικός Τύπος φυσικά είναι αυστηρά προσηλωμένος στο κύριο στόχο του να χτυπήσει το εργατικό κίνημα. Έφτασαν να στήνουν την αγιογραφία των κουκουλοφόρων που σαν αθώα παιδιά , είναι απλά αγριεμένα και τα οποία, μάλιστα, με τη δράση τους μπορεί να γίνουν και ο καταλύτης που έχει ανάγκη το κίνημα για να πάρει φωτιά η κοινωνική οργή!!.
Αξίζει να διαβάσουμε τι γράφει ο Σ. Λυγερός στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
«Οι κουκουλοφόροι δεν είναι ένα είδος παρακρατικών που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Γι' αυτήν την κατηγορία νέων, η σύγκρουση με τα ΜΑΤ είναι λόγος ύπαρξης (...) έλκονται από την αισθητική της καταστροφής (...) είναι ριψοκίνδυνοι (...) σκληροί στις μάχες του δρόμου (...) στο πλαίσιο μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, όπως η χθεσινή και η προχθεσινή, το μαύρο μπλοκ ενδέχεται να λειτουργήσει αντικειμενικά σαν πυροκροτητής για την ανάφλεξη του συσσωρευμένου και συμπιεσμένου δυναμικού της κοινωνικής οργής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: