Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πολιτική θύελλα ,έφεραν οι παρελάσεις...

Η ακύρωση της παρέλασης στην Θεσσαλονίκη αλλά και οι αντιδράσεις των πολιτών σε όλη τη Ελλάδα, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων :
-Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του είπε ότι «ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά να διαχωρίζει οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία και οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής διαμαρτυρίας από την ανάγκη σεβασμού της ιστορικής μνήμης του Έθνους και των πολιτειακών θεσμών που συμβολίζουν την Εθνική μας ενότητα και υπόσταση».
-ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος έκανε λόγο για απόπειρα υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών , υπογραμμίζοντας πως «είναι απαράδεκτα τα όσο συνέβησαν χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους».
-ο Αντώνης Σαμαράς, είπε ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε» .
-η Ντόρα Μπακογιάννη, παραφράζοντας τα λόγια του Καβάφη, δήλωσε « αν δεν μπορείς να τιμήσεις τη χώρα σου, τούτο τουλάχιστον κάνε, μην την ξεφτιλίζεις».
- το ΚΚΕ έκανε λόγο για μία λαϊκή αντίδραση «που δεν μπορεί ούτε να συκοφαντηθεί, ούτε να στιγματιστεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων που δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς. Το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ – πλουτοκρατία».
-Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του, στήριξε τον τρόπο που επέλεξαν να εκφράσουν την αγανάκτηση τους οι πολίτες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «έναν περήφανο λαό που απέτισε φόρο τιμής με τον καλύτερο τρόπο σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: