Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η λαϊκή οργή ,έκανε σήμερα …παρέλαση.

Η κοινωνία είπε «ΟΧΙ».

Σε διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων και του στραγγαλισμού της κοινωνίας, μετατράπηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, στις περισσότερες πόλεις της χώρας. Αποκορύφωμα, η ματαίωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, μετά την εισβολή χιλιάδων διαδηλωτών στο χώρο της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, και η αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, υπό τις αποδοκιμασίες πολλών συγκεντρωμένων!
Το υποχρεωτικό κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και η προ ημερών υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου που ουσιαστικά καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και θέτει στην εργασιακή εφεδρεία χιλιάδες εργαζόμενους, ήταν η συνέχεια του Μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ήταν όμως και οι σταγόνες που έπεσαν σ’ ένα ποτήρι ήδη ξεχειλισμένο.
Υπουργοί, βουλευτές και διάφοροι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι είχαν λάβει εγκαίρως το «μήνυμα». Ελάχιστοι τόλμησαν να καταλάβουν θέσεις στις παραδοσιακές εξέδρες των επισήμων και μόνο υπό δρακόντεια μέτρα προστασίας τους από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις….ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: