Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Για τα έξοδα των οδοιπορικών και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών


         Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή
Τα οδοιπορικά έξοδα και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή, προς την υπουργό Παιδείας. Λέει η βουλευτής στο κείμενο της Ερώτησης:
«Πολλοί εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά για να καλύψουν μέρος του ωραρίου τους με απόφαση των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας. Με τον "Καλλικράτη" και την ενοποίηση των δήμων ουσιαστικά καταργήθηκε η κάλυψη των οδοιπορικών τους εξόδων αφού πλέον θεωρούνται μετακινήσεις εντός δήμου (βλ. Λέσβος, Μαγνησία κ.α.), με αποτέλεσμα να καλύπτουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί το δυσβάσταχτο κόστος. Επιπροσθέτως, για τις αρνήσεις πληρωμών των οδοιπορικών οι Υπηρεσίες επικαλούνται το γεγονός ότι αυτά μπορούν να καταβληθούν αν η μετακίνηση αφορά ολόκληρη τη μέρα! Το φαινόμενο της αναγκαστικής μετακίνησης των εκπαιδευτικών πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα εντάθηκε ιδιαίτερα μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του υπουργείου για συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων, 28άρια τμήματα κλπ., αλλά και μετά την άρνησή του να γίνουν φέτος δεκτές αποσπάσεις.
Τραγικές συνέπειες της κατάστασης που περιγράφεται τα 2 τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν με θύματα εκπαιδευτικούς οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της πολιτικής του υπουργείου, προσπαθώντας να συνδυάσουν υπηρεσία και οικογενειακές υποχρεώσεις. Εχουν κυριολεκτικά διαλυθεί οικογένειες».
Η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά την υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα λάβει ώστε να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών και να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις για αποσπάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: