Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

1,9 εκατ. ευρώ η εξαγορά μιας άδειας φ/β

Την εξαγορά της εταιρείας «LUSTROUS LIMITED & ΣΙΑ ΕΕ», η οποία διαθέτει άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 5,5 MW, σε μισθωμένες εκτάσεις 154 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Κούκος του Δήμου Κατερίνης, ανακοίνωσε η Καρατζή.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το τίμημα της εξαγοράς για την απόκτηση του 99% της ανωτέρω εταιρείας ανήλθε στα 1,9 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε με ιδία κεφάλαια της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ.
Η αδειοδοτική διαδικασία και η υπογραφή σύμβασης αγοροπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας με τον ΔΕΣΜΗΕ, έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας του φωτοβολταϊκού σταθμού τους πρώτους μήνες του 2012. Το κόστος κατασκευής του προϋπολογίζεται στα 13,5 εκατ. ευρώ και τα ετήσια έσοδά του εκτιμώνται στα 3 εκατ. ευρώ.
περισσότερα...

Μονιμοποίηση συμβασιούχων δίχως όρους και προϋποθέσεις.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι που υπηρετούν στο Δήμο Αθήνας δίχως όρους και προϋποθέσεις, να διαφυλαχτεί το δικαίωμα στη μόνιμη κα σταθερή δουλειά μακριά από τα προγράμματα διαχείρισης της ανεργίας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ, ζήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την περασμένη Δευτερα.
Ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στην Αθήνα, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Την Αθήνα διοικεί μια φιλοκυβερνητική συμμαχία που έχει βάλει πλάτη να περάσει η κυβερνητική πολιτική όσον αφορά την Τοπική Διοίκηση. Εφευρέθηκε η τροπολογία για να κοροϊδευτούν οι συμβασιούχοι όπως κοροϊδεύονταν και στο παρελθόν με τις λεγόμενες ανανεώσεις των συμβάσεών τους….»
Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ,τη συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων, να μην υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων ,να μην παραδοθούν προγράμματα των δομών στους ιδιώτες κτλ, ζήτησε και ο Χρ. Αλευράς , δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο με αίτημα που υπέβαλε προς ψήφιση και έλαβε τη διαβεβαίωση οτι θα συζητηθεί στη αμέσως προσεχή συνεδρίαση.

Η «πράσινη ανάπτυξη» και τα ντόπια αρπαχτικά.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε και πάλι τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), τομείς που δεν έχουν συμβολή στη μείωση της ανεργίας, που δεν απαιτούν «θέσεις εργασίας».
Με το βλέμμα στραμμένο στο «επενδυτικό ενδιαφέρον» του γερμανικού κεφαλαίου και των μονοπωλίων και με βάση την ελληνογερμανική συμφωνία στην οποία κατέληξαν Παπανδρέου - Μέρκελ από τον περασμένο Φλεβάρη, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος συζήτησε τις προάλλες με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης για τις «πιθανές επενδύσεις στην Ελλάδα, τα κοινά προγράμματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως ο ίδιος δήλωσε, τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».
Μόνο κάποιος ολότελα αφελής ......
Του Ανδρέα ΣΑΚΑΡΕΛΟΥ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

πειραματική οικολογική φυτοπροστασία...

απο το ΠΟΝΤΙΚΙ
46χρονος στη Κρήτη που είχε συλληφθεί για καλλιέργεια κάνναβης δήλωσε στους αστυνομικούς ότι καλλιεργούσε τα δενδρύλλια..για να «διώχνει τα έντομα».
Όταν ρωτήθηκε για την επαγγελματική του δραστηριότητα κούφανε τους αστυνομικούς για δεύτερη φορά ,απαντώντας ότι ασχολείται με την... «πειραματική οικολογική φυτοπροστασία», ενώ τα φυτά που καλλιεργεί με οικολογικό τρόπο είναι … «πεύκα και οι ακακίες».
Τελικά μετά τη ανακάλυψη και άλλης φυτείας κάνναβης, έκτασης 15 στρεμμάτων , αποδεικνύεται ότι πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη κρίση από τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική , με ανορθόδοξες μεθόδους, έστω και παράγοντας ….ακακίες.

Διά βίου μάθηση με ...άτυπη «γνώση» !!!

 50άρηδες αποκτούν μαθησιακές ευκαιρίες!.
Εξι Ιταλοί εθελοντές άνω των 50 ετών , βρίσκονται στην Ελλάδα από τις 22 Αυγούστου (έως τις 4 Οκτώβρη) και θα συμμετάσχουν (εκπαιδευόμενοι !!!) σε δράσεις όπως καθαρισμός των παραλιών της Νέας Μάκρης, περιποίηση του Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, συντήρηση μονοπατιών , αλλά και καθαρισμός του αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Μαραθώνα . Τη δράση αυτή, έχουν αναλάβει η ΜΚΟ «ΕΛΙΞ», σε συνεργασία με την ιταλική οργάνωση «Lunaria». Το πιο ενδιαφέρον στην παραπάνω δράση είναι ότι γίνεται σε ηλικίες άνω των 50 και θεωρείται φυσιολογικό και δεδομένο ότι ένας άνθρωπος θα «καταρτίζεται» διά βίου. Πώς; Ακόμη και το να καθαρίζει παραλίες θεωρείται άτυπη «γνώση»! Πετούν το τυράκι της «εμπειρίας» και της «κατάρτισης» σε εργαζόμενους, που σε αυτή την ηλικία δύσκολα βρίσκουν δουλειά, και τους βαφτίζουν και «εθελοντές»...

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Islands for Sale in Greece

Greek islands are relatively affordable, costing as little as two million dollars - less than a ski chalet in Aspen or a walk up on the Upper East side...
Greek islands are the ultimate status symbol, evoking images of sunglass sporting shipping magnates sipping champagne on the deck of enormous yachts. In reality, Greek islands are relatively affordable, costing as little as two million dollars - less than a ski chalet in Aspen or a walk up on the Upper East side. The hot dry summers in Greece are perfect for lazing around your island, sipping Ouzo and skinny-dipping in the Mediterranean. Some private islands in Greece are available on a freehold basis. If you require tourist amenities while visiting your private island, winter is pretty quiet in Greece as most of the tourist infrastructure goes into hibernation.

Τα πρώτα 12 νησιά βγήκαν στο σφυρί….

Το ανέκδοτο γίνεται πραγματικότητα .
Τα πρώτα 12 νησιά βγήκαν στο σφυρί….
Η ιστοσελίδα της μεσιτικής εταιρείας, έχει έδρα τον Καναδά…
Δεν χωρά καμία αμφισβήτηση…
Βοήθειά μας ….

Βόθρος και με τη …βούλα.

Τάφρος "66"
Η Τάφρος 66, ως επίσημα χαρακτηρισμένος αποδέκτης, δέχεται τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα βιομηχανιών, καθώς επίσης κτηνοτροφικών και αστικών λυμάτων. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού (κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο) παρατηρούνται προβλήματα ρύπανσης λόγω του συνδυασμού αφενός της λειτουργίας των μεγάλων εποχιακών βιομηχανιών και αφετέρου της ελάχιστης έως και μηδενικής παροχής νερού, το οποίο παρακρατείται νωρίτερα επί των παραποτάμων της Τάφρου 66, από τους τοπικούς ΤΟΕΒ για αρδευτική χρήση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο των νεκρών ψαριών, το οποίο οφείλεται κυρίως στις συνθήκες έλλειψης οξυγόνου που επικρατούν στην Τάφρο 66, αφού το οξυγόνο δεσμεύεται για την αποδόμηση των οργανικών αποβλήτων που περιέχει η Τάφρος.
Επίσημες δηλώσεις της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ημαθίας !

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Wikileaks ! ΜΚΟ με γνωστό ανθρωπιστικό έργο !

Πληροφορίες για τα ποσά που δαπανούσε η ελληνική κυβέρνηση σε ελληνικές και ξένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στο Ιράκ έρχεται να μας υπενθυμίσει τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2005 .
Ανάμεσα σε οργανώσεις και ΜΚΟ με γνωστό ανθρωπιστικό έργο συναντά κανείς και το όνομα του International Crisis Group, στο οποίο συμμετέχει ο Τζορτζ Σόρος.
Μεταξύ των ελληνικών ΜΚΟ αίσθηση προκαλεί το ποσό των 516 χιλιάδων ευρώ προς την οργάνωση «Ευρωπαϊκή Προοπτική». Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας η συγκεκριμένη οργάνωση είναι «δημιούργημα του Παντελή Σκλια, στενού φίλου και συνεργάτη του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για τις ΜΚΟ, Ευριπίδη Στυλιανίδη». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η «Ευρωπαϊκή Προοπτική», έλαβε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια.
Με 100.000 ευρώ επιβραβεύτηκε για το έργο της στο Ιράκ και η IOCC (International Orthodox Christian Charity). Πρόκειται για την ΜΚΟ με την οποία έγινε αρχικά γνωστός στην Ελλάδα ο πολυπράγμων σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος.

2 Οκτωβρίου πρεμιέρα η Δ' Εθνική.

Η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής μετατίθεται τελικά για τις 2 Οκτωβρίου παρότι η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Σεπτεμβρίου.
Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή μόλις 123 ομάδες, ενώ σε αυτές ενδεχομένως να προστεθούν και άλλες ομάδες που αδυνατούν να παίξουν στην Γ' Εθνική.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ το πρωτάθλημα θα γινόταν με 10 ομίλους των 14 ή των 16 ομάδων τώρα οι όμιλοι θα έχουν 10 και 11 ομάδες.

Γλώσσα και Ιστορία, οι δύο ακρογωνιαίοι λίθοι Παιδείας.

Βιώνουμε μια κρίση γενική, που αφορά και Παιδεία και άνθρωπο. Πολιτεία, πολιτικοί ευαγγελίζονται τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τον παγκοσμιοποιημένο Μολώχ της αγοράς, σαν μόνη σωτηρία. Μιλούν, προφανώς, για τη δημιουργία ευπώλητων πολιτών. Το γνωρίζουν καλά οι συστημικοί Ηρακλειδείς, που σπεύδουν με βία να ιδρύσουν τα πολυδιαφημιζόμενα Charter Schools (σχολεία ανάγνωσης, γραφής και πρακτικής αριθμητικής), για εκκολαπτόμενους δουλοπάροικους στο Μεσαίωνα της Νέας Τάξης. Εμείς -όπως επισημαίνει ο τελευταίος των Μοϊκανών και μεγάλος δάσκαλος, Χρήστος Τσολάκης- προσβλέπουμε στον αποπροσανατολισμό του σχολείου από την αγορά εργασίας και τον προσανατολισμό του στον Ανθρωπο, την Παιδεία. «Ο άνθρωπος θα στήσει αγορές εργασίας για όλους, θα κατακτήσει μόνος του τη ζωή, αρκεί να του γυμνάσουμε ψυχή και σώμα»…..περισσότερα
Του ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΕΡΓ. ΜΠΕΛΛΕ Συγγραφέα-Πανεπιστημιακού

Προκλητικές προτάσεις της ΕΣΕΕ για τη φορολογία !

40 προτάσεις κατέθεσε η Εθνικη Συνομοσπονδια Ελληνικου Εμποριου «για ένα νέο εθνικό φορολογικό σύστημα», προτάσεις που κινούνται στο πνεύμα και στο γράμμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που εναλλάσσονται στην εξουσία κι έχουν οδηγήσει τους αυτοαπασχολούμενους σε απόγνωση με την αφαίμαξη των εισοδημάτων τους.
….Εξακολουθούν π.χ. να υποστηρίζουν το καθεστώς της συλλογής αποδείξεων ως προϋπόθεση για την αναγνώριση του αφορολόγητου ορίου, σαν να είναι αδύνατο από τις οικονομικές υπηρεσίες να διαπιστώσουν την πραγματική οικονομική κατάσταση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων και να τις φορολογήσουν ανάλογα….
…Ένα πραγματικά τολμηρό φορολογικό νομοσχέδιο θα μπορούσε να το προτείνει κάποιο άλλο συνδικαλιστικό όργανο, αυτό που θα εκπροσωπούσε τους εκατοντάδες χιλιάδες εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες και θα απαιτούσε να ξεκινήσει από αυτούς η ανάπτυξη της δευτερογενούς οικονομίας της Ελλάδας.
Κι αυτό βέβαια δεν είναι, αυτή η ΕΣΕΕ….
απο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

Καταργούνται τα ….μυστικά κονδύλια !!!

Η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι καταργεί τα μυστικά κονδύλια που δίνονται σε δημοσιογράφους έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία .
Γιατί τα μυστικά κονδύλια αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, μαζί με τα φανερά, από όλες τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς τους , για να λαδώνουν τους προπαγανδιστικούς - συκοφαντικούς μηχανισμούς τους.
Αν τολμάει η κυβέρνηση, ας δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μυστικά πληρωμένων κονδυλοφόρων. …..
Ξέρετε όλων αυτών που δήθεν κόπτονται για τον τόπο, εργολαβικά νοιάζονται για τη ελευθερία, ανιδιοτελώς απαιτούν ..μόνο τα νόμιμα, κτλ,κτλ...

«Λαβύρινθος δίχως μίτο»

Το National Geographic, την πρώτη φορά που ασχολήθηκε με τη Φαιστό ήταν με το ντοκιμαντέρ-σειρά που αναφερόταν στο Δίσκο της Φαιστού  . Πρωταγωνιστής ήταν ο καθηγητής Γκάρεθ Όουενς. Πρόσφατα το National Geographic ετοίμασε ένα ακόμη ντοκιμαντέρ, το «Λαβύρινθος δίχως μίτο» για το Μινωικό Λαβύρινθο. Βασικός πρωταγωνιστής του είναι ο γεωγράφος καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Νίκολας Χόουαρθ.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ποιές ..σπουδές ;


Υπερψηφίστηκε χτες επί της αρχής το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την ανώτατη εκπαίδευση από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και την Ντόρα Μπακογιάννη.
Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης στη Βουλή, μίλησε για το νόμο και η Αλέκα Παπαρήγα που ειδικά για τις σπουδές τόνισε:
«Τώρα με την πολλαπλότητα των πτυχίων και των πιστοποιητικών, με τη διασύνδεση των πανεπιστημίων, με τις δίχρονες και τρίχρονες επαγγελματικές σχολές, θα πολλαπλασιαστούν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, με τους αποφοίτους των ΤΕΙ. Εδώ κι αν θα γίνει ο χαμός.
Η αναδιάρθρωση των σπουδών που κάνετε, είναι εξίσου φοβερό ζήτημα με, την εμπορευματοποίηση, την κατάργηση της δωρεάν Παιδείας κ.λπ.
Για μας είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα και δεν το κρίνουμε από στενή ιδεολογική σκοπιά. Ο ανορθολογισμός, η αποσπασματικότητα, η τυπικότητα στη σκέψη, τα κουτάκια "ναι, όχι, ναι, όχι", θα πολλαπλασιαστούν».

«Δράστης»,.... ο άνθρωπος της «Δράσης».

Αυτό που δεν είπαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», το είπε περιχαρής ο πρόεδρος της ανύπαρκτης «Δράσης», Στεφ. Μάνος. Με αφορμή την ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από τα παραπάνω κόμματα, ο Στεφ. Μάνος δήλωσε χτες:
«Αξίζει συγχαρητηρίων η κ. Διαμαντοπούλου που, χωρίς συμβιβασμούς σε ζητήματα αρχής, κατάφερε να οδηγήσει τη συζήτηση σε ένα επωφελή συμβιβασμό μεταξύ των μη αριστερών κομμάτων της Βουλής. Η απομόνωση της αριστεράς και των αριστερόφρονων πανεπιστημιακών συντεχνιών ελπίζω να επεκταθεί και στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας».
Είναι φανερός ο καημός τους να συσπειρώσουν ακόμα πιο επιθετικά τα κόμματά τους ενάντια στο λαό και τις δυνάμεις που αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική.
Ετοιμάζουν τα χειρότερα γι' αυτό ζητάνε πιο επιθετική συναίνεση σε βάρος του.
Ο λαός ας πάρει έγκαιρα τα μέτρα του….

a continuous strip with no beginning or end…μια συνεχής λωρίδα χωρίς αρχή και τέλος….

Όταν στη χώρα μας πρέπει να αγωνιστείς για να αποτρέψεις τη τοποθέτηση των σκουπιδιών πάνω από το πόσιμο νερό 1.000.000 κατοίκων, κάποιοι κουτό…φραγγοι της μακρινής ανατολής …έχουν ξεφύγει τελείως.

project name: phoenix international media center
location: beijing, china
construction period: 2009-2012
site area: 18821.83 m2
floor area: 64973 m2
usage: media office, broadcasting studio, restaurants,etc

μύθοι και απειλές για το ….. «ρέμα» .

Τα ρέματα συνιστούν ιδιαίτερα οικοσυστήματα και γιαυτό και προστατεύονται από το άρθρο 24 του Συντάγματος σε όλη τους την έκταση και ανεξάρτητα από τις διαστάσεις τους, ώστε να διατηρείται η φυσική τους κατάσταση και να διασφαλίζεται η επιτελούμενη από αυτά λειτουργία της απορροής των υδάτων.
Στη θέση"12" όμως , όπου έχει χωροθετηθεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ημαθίας το ρέμα που υπάρχει εμφανίζεται και εξαφανίζεται, ανάλογα με το είδος της μελέτης !!.
Ακριβώς με το ίδιο τρόπο εμφανίζονται και εξαφανίζονται και οι απειλές για υπέρογκες αποζημιώσεις στο ανάδοχο, σε περίπτωση μη κατασκευής του έργου !!.
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ημαθίας Γ. Ουρσουζίδης με αναλυτική επιστολή του προς το Πολεοδομικό Γραφείο Βέροιας ,αποκαλύπτει το παιχνίδι των μελετών με το ρέμα, και φωτίζει τους μύθους των απειλών αποζημιώσεων.
Η επιστολή ολόκληρη:

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

144 τόνοι χρυσού στα θησαυροφυλάκια της κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης ..

Μετά την επιτυχία της εκστρατείας κατά του Ιράκ (όπου η χώρα διαλύθηκε και ουσιαστικά είναι, τρία κομμάτια – σιίτες, σουνίτες, Κούρδοι) και αφού οι λαοί δεν αντέδρασαν στη φαιδρή δικαιολογία περί «εκδημοκρατισμού» της χώρας αυτής, το ίδιο καλούνται να δοκιμάσουν και άλλοι λαοί.
Με δέλεαρ την κατακρήμνιση του τυράννου και απόκτηση μεγαλύτερης ελευθερίας, αργά ή γρήγορα αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι τα πράγματα δεν ήσαν όπως τους υποσχέθηκαν. Άλλαξε απλώς ο κυρίαρχος.
Ειδικά όμως στην περίπτωση της Λιβύης,...

Πόλεμος και ειρήνη..

Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να υποβιβάσει τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα στη Δ' Εθνική ,προκάλεσε εντελώς διαφορετικές αντιδράσεις στις δυο πόλεις.

ΒΟΛΟΣ
Χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου πραγματοποίησαν πορεία, που εξελίχθηκε σε άγρια πολεμική σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οδοφράγματα, φωτιές, σπασμένες βιτρίνες και δακρυγόνα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ πάνω από 25 τραυματίες(ανάμεσά τους τουλάχιστον 3 εγκυμονούσες) μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

ΚΑΒΑΛΑ
Ειρηνικά διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ οι αγανακτισμένοι οπαδοί της Καβάλας ,φωνάζοντας απλώς υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και του Παύλου Γερουλάνου.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

επιτέλους ! σταθεροποιήθηκε κάπου η αγορά....

Κλαυσίγελως...
απο το ΠΟΝΤΙΚΙ

Ούκ έστιν…Χώρος και χρόνος για λόγια…

<< .....Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, παρακαλούμε τον Αντιπεριφερειάρχη και τους υφισταμένους του, να βγάλουν μια φωτογραφία των παιδιών ή των εγγονών τους, να πλατσουρίζουν χαρούμενα στο νερό του Τριποτάμου. Θα τολμούσαν να αγγίξουν τα νερά του Τριποτάμου από όπου και οι φωτογραφίες; Ας το κάνουν λοιπόν αφού, τα νερά είναι εντός των θεσμοθετημένων ορίων ή μικρών αποκλίσεων. Μήπως και μας πείσουν. Τα όρια, γενικώς, ξεπεράστηκαν προ πολλού. Οι αποκλίσεις,, γενικώς, από τα νόμιμα, προ πολλού επίσης. Χώρος και χρόνος για λόγια, δεν υπάρχει πλέον».
(Από τη απάντηση που εξέδωσε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας σχετικά με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας για τις μετρήσεις στα υγρά απόβλητα των βιομηχανιών .)

τα παρανυφάκια !

Στο γάμο του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Φρέντυ Παρασύρη με την Ήρα Ζωγραφάκη τα βλέμματα όλων τράβηξαν ... τα παρανυφάκια! Μην πάει το μυαλό σας σε μικροκαμωμένα, χαριτωμένα κοριτσάκια με μπουκλάκια, γιατί τα παρανυφάκια ήταν δίμετρα και καλλίγραμμα, ντυμένα με αρχαιοελληνικά, ολόλευκα φορέματα !!!
Ούτε λίγο, ούτε πολύ 50 άτομα ασχολήθηκαν μόνο με τη διοργάνωση του χλιδάτου γάμου, που φάνταζε χολιγουντιανή υπερπαραγωγή…
Ενας από τους κουμπάρους ήταν ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, ενώ το "παρόν" έδωσαν οι υφυπουργοί Άγγελος Τόλκας και Πάρις Κουκουλόπουλος!!
Κάποιοι προκλητικά επιμένουν  να ζουν σε προ ΔΝΤ εποχές, και να μας θυμίζουν συνεχώς οτι το ΔΝΤ αφορά μόνο εμάς και όχι αυτούς...

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

κουτσή η ..«ψηφιακή σύγκλιση» στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Διαδικτυακή πύλη, με στοχευμένο θεματικό περιεχόμενο στον πολιτισμό και στον αθλητισμό της περιοχής, θα διαθέτει τον επόμενο χρόνο ο δήμος Αλεξάνδρειας, μετά τη θετική αξιολόγηση και έγκριση σχετικής πρότασης που κατέθεσε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση». Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 141.662 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από το Ε.Τ.Π.Α. και Εθνικούς πόρους. Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάδειξη και προβολή, της πολιτισμικής ταυτότητας του νέου διευρυμένου δήμου Αλεξάνδρειας, μέσα από την ιστορία, τα μνημεία, τη λαογραφία, τη μουσική και την πλούσια παράδοση των κατοίκων της περιοχής.Εκτός από πληροφόρηση και ενημέρωση, η διαδικτυακή πύλη θα περιέχει και όλες τις τρέχουσες εκδηλώσεις και θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
Όμως ένα έργο τέτοιου ύψους δαπάνης, όπως και πολλοί δημότες παρατηρούν, θα είναι κολοβό αν περιοριστεί στα προαναφερθέντα και δεν επεκταθεί και προς άλλες κατευθύνσεις όπως π.χ. της δυνατότητας έκδοσης των διάφορων πιστοποιητικών του δήμου από απόσταση, με την χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής κ.τ.λ.

Απορρύθμιση και φθορά της ζωής, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης

Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης δεν μειώνουν μόνο δραματικά τους ήδη χαμηλούς μισθούς. Απορρυθμίζουν και τη ζωή του εργαζόμενου και της οικογένειάς του. Δεν υπάρχει καθορισμένο πρόγραμμα, δεν μπορεί να υπάρξει προγραμματισμός ακόμη και για το άμεσο μέλλον. Η ανασφάλεια εντείνεται. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα ζουν με το διαρκές άγχος αν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη για να ζήσουν. Σύμφωνα με γιατρούς Εργασίας, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και αλκοολισμός, μέχρι και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και αυτοκτονίες έχουν συνδεθεί με την ανεργία και τη διαρκή απειλή της ανεργίας.
Η τάση μείωσης της πλήρους εργασίας φαίνεται και από το εξής: Το 2010 υπογράφηκαν 586.281 νέες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ το 2009 είχαν υπογραφεί 746.911 νέες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης (-21,5%). Αν και ο συνολικός αριθμός των νέων προσλήψεων το 2010 είναι μικρότερος από το 2009, οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας αυξάνουν. Το 2009 υπογράφηκαν 157.738 συμβάσεις μερικής απασχόλησης και το 2010 υπογράφηκαν 228.994 (αύξηση 45,2%). Αντίστοιχα, το 2009 υπογράφηκαν 40.489 συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας και το 2010 60.677 (αύξηση 49,9%, βλέπε πίνακα).

διευρύνονται οι μορφωτικές ανισότητες στο «νέο σχολείο».

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι από τη σχολική χρονιά που ξεκινά ,θα εφαρμοστούν τα προγράμματα του «νέου σχολείου» έρχονται να συμπληρώσουν το σκηνικό υποβάθμισης της Παιδείας. Ειδικότερα ανακοινώθηκε η πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών σε 21 Νηπιαγωγεία, 96 Δημοτικά και 63 Γυμνάσια με στόχο από του χρόνου να επεκταθεί και στα υπόλοιπα.
Η φετινή Α' Λυκείου είναι η τάξη πρώτης εφαρμογής του «νέου Λυκείου» και σ' αυτή θα ξεκινήσουν αναμορφωμένα προγράμματα σπουδών για τις Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά , και την Ελληνική Γλώσσα . Το «νέο Λύκειο» που οικοδομείται χαρακτηρίζεται από τη διαφοροποίηση τόσο ανάμεσα στα σχολεία όσο και μέσα στο ίδιο σχολείο, με τους μαθητές να μαθαίνουν διαφορετικά πράγματα ανάλογα με τις «δυνατότητές» τους και τις μορφωτικές ανισότητες να διευρύνονται. Πρόκειται για ένα σχολείο που χάνει τον όποιο μορφωτικό χαρακτήρα του σπρώχνοντας τα παιδιά να προετοιμάζονται για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια η να διοχετεύονται στην πρόωρη κατάρτιση (η μεγάλη μάζα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών) μέσω των τεχνολογικών Λυκείων «με ειδικότητες βάσει των κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας….» !!

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

3ο φεστιβάλ Γκάιντας στο Γυμνάσιο Τρικάλων.

To Γυμνάσιο Τρικάλων, φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία χθες, στο καταπράσινο αύλειο χώρο του, το 3ο φεστιβάλ Γκάιντας .
Γκαιτατζήδες και χορευτικά συγκροτήματα από όλη τη Ελλάδα πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις, που παρακολούθησαν χιλιάδες επισκεπτών τόσο από τη Ημαθία, όσο και από την υπόλοιπη Μακεδονία.Το φεστιβάλ συνεχίζεται και σήμερα.


Ακόμη όμως και εάν δεν σας συγκινεί ιδιαίτερα ο ήχος της γκάιντας , αξίζει να περάσετε, για να γνωρίσετε από κοντά το σχολείο που οι φωστήρες του ΠΑΣΟΚ ,με το άλλοθι του ΔΝΤ, είχαν βάλει στο στόχαστρο και είχαν προδιαγράψει τη τύχη του, ερήμην των κατοίκων της τοπικής μας κοινωνίας .

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

3ο Φεστιβάλ Γκάιντας στα Τρίκαλα .

Λίγες μόνο ώρες πριν από το 3ο Φεστιβάλ Γκάιντας και όλα σχεδόν είναι έτοιμα στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Τρικάλων, ώστε να υποδεχθούν το μεγάλο αυτό γεγονός του καλοκαιριού, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων ''Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ''.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ...ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!

Tέθηκε (από 28 /7/ 2011,μέχρι αύριο), σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος».Στο www.opengov.gr/ypes διαβάζουμε!
<< Σε κάθε αντιπροσωπευτική δημοκρατία ο λαός αναδεικνύει περιοδικά τους εκπροσώπους του στη Βουλή .. Η βούλησή του (λαού)..είναι χρήσιμο να εκφράζεται όχι μόνο με τη διενέργεια γενικών εκλογών αλλά και με προσφυγή σε δημοψήφισμα.
Τότε το εκλογικό σώμα καλείται να εκφράσει την προτίμησή του σε συγκεκριμένο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία, διαμορφώνοντας έτσι δεσμευτικά ή επηρεάζοντας αποφασιστικά τις επιλογές της κυβέρνησης>>.
Σαφώς και η κυβέρνηση επιχειρεί το «στρίβειν δια του αρραβώνος», επιθυμώντας να αποφύγει το «γάμο» των εκλογών, αλλά του «μοιραίου φυγείν αδύνατον».
Αργά θυμήθηκαν οι του ΠΑΣΟΚ, ότι το δημοψήφισμα είναι θεσμός άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας και με την ενεργοποίησή του ενισχύεται η πολιτική συμμετοχή, τονώνεται η αντιπροσώπευση, διευρύνεται η δημοκρατία και εμβαθύνεται η λαϊκή κυριαρχία.
Το δημοψήφισμα ήταν ηθικά επιβεβλημένο σε άλλες εποχές και πριν μας μπάσουν στη κόλαση του ΔΝΤ, τώρα είναι αργά , πάρα πολύ αργά…
Τώρα μόνο ο «από μηχανής θεός» των αρχαίων Ελλήνων, μπορεί να τους προσφέρει ένα… κανό για να δραπετεύσουν από τη χώρα ….
(εδώ το σχέδιο του νέου ! νόμου)

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

sold out !

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν στο ελληνικό περίπτερο στη Μπιενάλε της Βενετίας, όπου άγνωστοι έγραψαν συνθήματα, μεταξύ των οποίων και τις λέξεις SOLD OUT.
Την πράξη καταδίκασε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ,με ανακοίνωσή του.
«Η τέχνη είναι ένας κατ' εξοχήν χώρος ελεύθερης έκφρασης και αμφισβήτησης, η οποία όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παίρνει τη μορφή βιαιοπραγίας ή βανδαλισμών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ.
Κόκκινες γραμμές και στη αμφισβήτηση και στη ελεύθερη έκφραση από το ΥΠΠΟΤ.

«La Sombra». ("Η Σκιά".)

Μια νεαρή κοπέλα στην αρχαία Κόρινθο, κόρη του αγγειοπλάστη Βουτάδη, σχεδίασε στον τοίχο το περίγραμμα της σκιάς του αγαπημένου της που θα έφευγε, με τη βοήθεια ενός κεριού. Αυτή ήταν, σύμφωνα με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο, η απαρχή της ζωγραφικής. Η σκιά, σαν καλλιτεχνικό θέμα, διατρέχει όλη την ιστορία της ζωγραφικής αφού η φωτοσκίαση έγινε απαραίτητο στοιχείο για την αληθοφάνεια της αναπαράστασης. Κάθε εποχή έδωσε βέβαια στη σκιά διαφορετικές εκδοχές….
Στη εποχή μας , η σκιά δείχνει να έγινε ο μόνιμος σύντροφος κάθε πολιτικής πράξης.
- ίσως γιατί περίσσεψε το θράσος..
- ίσως γιατί δεν αρκεί που η πληροφορία ταξιδεύει με ταχύτητες φωτός…
- ίσως γιατί δεν ισχύει το «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο» .
Πώς να καταγγείλεις εξάλλου κάτι που έγινε μεν αντιληπτό αλλά διεπράχθη νόμιμα !!! , όσο ανήθικο και εάν είναι, όσες σκιές και αν το κατακλύζουν…..
Το ζήτημα εάν «το νόμιμο είναι και ηθικό», μάλλον θα ταλανίζει και τις ερχόμενες γενεές…

Χαβαλές. Στη ΔΕΘ, τον καιρό του ΔΝΤ.

Κάθε Σεπτέμβρη υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείες, διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι δημόσιων οργανισμών κατασκηνώνουν με τα καλά τους στον Λευκό Πύργο. Για την ακρίβεια, στα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής. Σχεδόν όλοι ταξιδεύουν αεροπορικώς, αλλά στέλνουν από την προηγουμένη τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα με οδηγούς, αστυνομικούς, γραμματείς και συνεργάτες. Με διαμονή, εκτός έδρας, υπερωρίες και οδοιπορικά - όλα πληρωμένα. Tα λεφτά για τη μετακίνηση του κυβερνητικού μηχανισμού στα συγκεκριμένα εγκαίνια θα έφταναν για να χτιστεί ένα μεγάλο σχολείο ή ένα μικρό νοσοκομείο....

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

σημάδι της Δημοκρατίας το ...γιαούρτωμα.

Τόπος = Αγναντιά Τρικκάλων
Τρόπος=δίλεπτος χαιρετισμός
Δράση-δήλωση =  «Το να μας αποδοκιμάζουν ακόμα και το να μας γιαουρτώνουν είναι σημάδια της Δημοκρατίας».
Δράστης= {Χρήστος Μαγκούφης ( βουλευτής ΠΑΣΟΚ) }
Αντιδράσεις= συνεχείς έντονες αποδοκιμασίες.
Έγραψε= αντί να αποχωρήσει ο Βουλευτής σήκωσε την παρέα του και …χόρεψε στην πίστα σχεδόν για μισή ώρα, σαν μην συνέβη τίποτε!!!.
Σημεία των καιρών= Αυτό που τρομάζει είναι ότι απτόητοι συνεχίζουν να χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, δηλώνοντας μάλιστα πολλές φόρες ότι «είναι φυσιολογικές οι όποιες διαμαρτυρίες αυτό τον καιρό από τους πολίτες που περνούν δύσκολες στιγμές» !!.

άντε και του .. χρόνου

Το Γυμνάσιο Πλατέος μάλλον είναι το 17ο, διασωθέν, του οποίου η κατάργηση φαίνεται ότι αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.Άλλα δεκαέξι (16) σχολεία που έκλειναν ή συγχωνεύονταν απέφυγαν το …μοιραίο φέτος, με απόφαση της Χριστοφιλλοπούλου που πρόκυψε υπό τη πίεση των πολιτών των τοπικών κοινωνιών .Χθες το βράδυ στο Γυμνάσιο Πλατέος ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης ζήτησε από τους καταληψίες κατοίκους να λύσουν οριστικά τη κατάληψη , λίγο μετά την αποχώρηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Τ. Σιδηρόπουλου ,που ανακοίνωσε τη αναστολή μέχρι νεωτέρας.

όργιο προσβολής του συντάγματος

Πριν λίγες μέρες η κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή.....
Τώρα  η κηδεία του ΑΣΕΠ.
Ούτε τους νεκρούς τους  δεν ......σέβονται.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

μήπως εδώ βρίσκεται το νέο σου μαγαζί;

Αφίσα για τη ...«βελτίωση της αισθητικής εικόνας που παρουσιάζουν τα κλειστά μαγαζιά», υλοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Η διατύπωση στη σχετική ανακοίνωση είναι από μόνη της ιδιαίτερα γλαφυρή:
«Με αυτή την αφίσα η καταθλιπτική εικόνα των κλειστών καταστημάτων αλλάζει. Χρησιμοποιούμε μια ενδιαφέρουσα γυναίκα (έτσι ώστε να τονωθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα) η οποία μάς ρωτάει:
μήπως εδώ βρίσκεται το νέο σου μαγαζί;
Μια αφίσα που ομορφαίνει, παρακινεί προς ενοικίαση και σίγουρα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα στην εικόνα ενός κλειστού μαγαζιού»!!!
Με λόγια απλά, δηλαδή το πρόβλημα των κλειστών μαγαζιών και των χιλιάδων άνεργων αυτοαπασχολούμενων είναι... αισθητικό! Προκαλεί «κατάθλιψη», που όμως αλλάζει με την αφίσα μιας ωραίας γυναικείας παρουσίας.
Ακριβώς, μια τέτοια φωτογραφία με τη συγκεκριμένη φιγούρα έλειπε για την «τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας» και για να παρακινήσει κάποιον να ανοίξει ένα μαγαζί!
Επικίνδυνοι , προκλητικοί και χυδαία αποπροσανατολιστικοί, για μια ακόμη φορά οι συνδικαλιστές της ΕΣΕΕ , έχασαν και αυτή τη φορά τη ευκαιρία να είναι απλά γελοίοι .

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Το καλαμπούρι με τις συντάξεις - «μαϊμού»

Εδώ και ενάμιση χρόνο, για να δικαιολογηθεί η άθλια κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και τι δεν ακούσαμε !
Είπαν ότι καταβάλλονται δεκάδες χιλιάδες συντάξεις για συνταξιούχους που έχουν πεθάνει, αλλά τις εισπράττουν παράνομα οι συγγενείς.
Είπαν ότι υπάρχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες ψευτοανάπηροι που χωρίς να το δικαιούνται παίρνουν συντάξεις αναπηρίας.
Μίλησαν για συνταξιούχους που παράνομα εισπράττουν σύνταξη από δύο και τρία Ταμεία.
Τώρα, λένε, ότι μετά από έρευνες μηνών εντοπίστηκαν όλο κι όλο 1.473 περιπτώσεις συντάξεων που καταβάλλονται, ενώ οι δικαιούχοι έχουν ήδη πεθάνει. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει καν θέμα παράνομης είσπραξης, αφού οι συντάξεις παραμένουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που κατατέθηκαν και τα Ταμεία μπορούν να τις «τραβήξουν» οποιαδήποτε στιγμή.
Για να σταματήσουμε όμως αυτό το καλαμπούρι με τις παράνομες συντάξεις, οι οποίες έριξαν έξω τα Ταμεία. Αν πράγματι δίνονται τέτοιες συντάξεις, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που ως κυβερνήσεις συνέπραξαν σε μια τέτοια παρανομία και ......από εκεί και πέρα ας μιλήσουμε για τους πραγματικούς λόγους της άθλιας κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα Ταμεία.
Και αυτοί δεν είναι άλλοι, από την πολιτική των κυβερνήσεων που επί χρόνια κρατούσαν τις εισφορές των εργαζομένων άτοκα, από την πολιτική υποχρηματοδότησης των Ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την πολιτική ανοχής στην εισφοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου, από τον χρηματιστηριακό τζόγο στον οποίο έριξαν τα λεφτά των εργαζομένων οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Σουβλάκι αφορολόγητο!

Οταν ο κ. Β. Βενιζέλος δήλωνε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα εστιατόρια και τα καφέ είναι ένα μέτρο παράλογο, άδικο αλλά αναγκαίο αυτή τη στιγμή, δεν είχε προφανώς την αξίωση να πείσει τους μαγαζάτορες ούτε τους πελάτες. Εδινε όμως ένα μάθημα στους συναδέλφους του: ότι ακόμα και οι χειρότερες πολιτικές επιδέχονται πολιτική διαχείριση. Και η κυβέρνηση θα χρειαστεί να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα πολιτικής διαχείρισης από τον Σεπτέμβριο, τότε που οι λογαριασμοί θα αρχίσουν να φτάνουν στα νοικοκυριά. Οσο και να σε συγκινεί ένας υπουργός που αντιλαμβάνεται το κρίμα και το άδικο, είναι δύσκολο να συνεχίσεις να τον ακούς με συμπάθεια μετά το εκκαθαριστικό της Εφορίας, την έκτακτη εισφορά, τα τέλη κυκλοφορίας, τον φόρο για το μπλοκάκι και ό,τι άλλο ανακαλύψουν προσεχώς.
Του Στέφανου Τζανάκη .

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Capitalism ..is not dead, it just smells funny.



απο το ΠΟΝΤΙΚΙ

"Jazz is not dead, it just smells funny." (Η τζαζ δεν έχει πεθάνει, απλά μυρίζει κάπως περίεργα)
-Frank Zappa

Σκληρά τα μέτρα, χωρίς... γιατρειά


Ως «βάθεμα» της καπιταλιστικής κρίσης «χωρίς γιατρειά» είδε το ΚΚΕ τις πρόσφατες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.Η Αλέκα Παπαρήγα, εν μέσω του γενικού χαμού στα χρηματιστήρια της υφηλίου μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ και του παγκόσμιου συναγερμού για την αντιμετώπιση της κατάστασης, διατυπώσε ότι αυτό που δεν μπορεί να παραβλεφθεί, είναι ότι το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει «αποτελεσματικό διαχειριστικό φάρμακο για την κρίση του καπιταλισμού», όποια δύναμη του αστικού πολιτικού συστήματος κι αν έχει τη διαχείριση (π.χ. φιλελεύθεροι, δημοκρατικοί ή ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ) και πως η τρέχουσα κρίση δεν έχει σχέση μ’ εκείνη των αρχών της δεκαετίας του ’70, όταν «ο καπιταλισμός κατάφερνε να ξεπερνάει την κρίση του και να περνάει σε ανάπτυξη με ρυθμούς μεγαλύτερους από αυτούς που είχε πριν από την κρίση».
πηγή ΠΟΝΤΙΚΙ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Αυτή είναι η ονειρεμένη...« Ελλάδα μας» ;

ΣΤΟ 6,9% η ύφεση, στο 17% η «επίσημη» ανεργία, εκατοντάδες χιλιάδες να τρέχουν στα δικαστήρια, μήπως γλιτώσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες, έμμεσοι φόροι σε δυσθεώρητα ύψη , μειώση λόγω φορολογίας στους ονομαστικούς μισθούς και τις συντάξεις, λουκέτα στην αγορά...
Όμως, για τα απογευματινά δελτία ειδήσεων, αυτή είναι απλά η ... «κακή» και «απαισιόδοξη» πλευρά της χώρας, για μιζέρους, γκρινιάρηδες και απαισιόδοξους άνθρωπους!
Ετσι, λοιπόν, με την ...κλασική πλέον φράση τους «ας αλλάξουμε όμως κλίμα», οι παρουσιαστές ειδήσεων ,αρχίζουν το παραμύθι.
Πάρτε παραλίες τίγκα στους λουόμενους, πάρτε αποκαλυπτικά μαγιό, πάρτε στημένα πάρτι στην ακροθαλασσιά, πάρτε πολυτελή γιοτ, ειδυλλιακά τοπία, πανάκριβα ξενοδοχεία, ξέφρενους ρυθμούς και απολαύσεις, πάρτε…. τι λάδι μαυρίσματος χρησιμοποιεί ο ένας κι ο άλλος.
Διότι αυτά είναι ...«η Ελλάδα μας» και μπορείς να τα ονειρεύεσαι κι εσύ.…

Σε απόγνωση τα μικρά καταστήματα

Απώλειες στον τζίρο τους μέχρι και 40% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο μετρούν οι καταστηματάρχες όλης της χώρας μέσα στις τρεις πρώτες βδομάδες των θερινών εκπτώσεων. «Είναι σαν να μην ξεκίνησαν ποτέ οι εκπτώσεις», λένε με απόγνωση. Σε τουριστικές περιοχές μέσα Ιούλη και πρώτη βδομάδα Αυγούστου τα μαγαζιά καταγράφουν και εκεί κάθετη πτώση του τζίρου τους μέχρι και 40% . Ακόμα και τα είδη διατροφής περιόρισαν οι εργαζόμενοι με τον τζίρο των καταστημάτων του κλάδου να εμφανίζει μείωση μέχρι 20% . Η δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, οι ανατροπές οικογενειακών προϋπολογισμών, η ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα λαϊκά εισοδήματα αποτυπώνονται σε όλα τα μέτωπα. Την ίδια στιγμή, τα προνόμια στις μεγάλες επιχειρήσεις και η στήριξη του κεφαλαίου δεν έχουν τέλος. Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση διαφήμιζε ότι μέσα στο 2011 θα έχουν δοθεί πάνω από 2 δισ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου. Προχτές έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο με τα προνόμια εν είδει «κινήτρων» για την εγκατάσταση επιχειρήσεων στη «Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης» που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει επιδότηση της επένδυσης μέχρι 75% , φοροαπαλλαγές, επιδότηση επιτοκίου κ.ά. Αυτή είναι η πολιτική τους. Να στηρίζουν με κάθε τρόπο το κεφάλαιο διευρύνοντας τα αδιέξοδα για τα λαϊκά στρώματα. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί βιοτέχνες, οι φτωχοί αγρότες έχουν κάθε λόγο και έχουν και τη δύναμη να παλέψουν για την ανατροπή της. Να συσπειρωθούν και μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν.
πηγή Ριζοσπάστης

ποιά εξυγίανση ;

H φάρσα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου, , συνεχίζεται τώρα με τις αποφάσεις της ΕΠΟ και τις δηλώσεις υπουργών και παραγόντων, που άλλοι παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και άλλοι τους αγανακτισμένους.
Αρκετά κράτησε αυτός ο εμπαιγμός, αυτή η εκμετάλλευση. Αυτό το ποδόσφαιρο του κέρδους, των μεγάλων επιχειρηματιών, του στοιχήματος, του τζόγου και των συμμοριών είναι δημιούργημα των αποφάσεων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Είναι αδύνατο πια να εξυγιανθεί. Χρειάζεται γκρέμισμα και φτιάξιμο από την αρχή. Χωρίς ΠΑΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες, χωρίς στοίχημα…
Είναι καιρός και οι πιο εύπιστοι φίλαθλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.



Περίεργοι βάνδαλοι…

Η Shonola Smith ένα 22χρονο μοντέλο , συνελήφθη μαζί με την αδερφή και την φίλη της γιατί συμμετείχαν στους βανδαλισμούς του μαγαζιού «Argos» στην περιοχή Croydon. Το μοντέλο παραδέχτηκε πως είχε εισβάλει στο κατάστημα και επιχείρησε να κλέψει όταν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. Και τα τρία κορίτσια δήλωσαν ένοχες και τώρα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έξι μηνών.
Οι οικογένειες των κοριτσιών αδυνατούν να πιστέψουν ότι τα παιδιά τους έκαναν κάτι τόσο κακό. «Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η κόρη μου και δουλειά έχει και μορφωμένη είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έκανε κάτι τέτοιο», είπε συντετριμμένη η μητέρα του νεαρού μοντέλου.


Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

«Η αλήθεια πίσω από ένα χαμόγελο».

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013». θα πραγματοποιηθούν στα Λεύκαρα της Κύπρου, από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου , εκδηλώσεις αφιερωμένες στην καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας και στη προώθηση του εθελοντισμού.
Στην αποστολή του δήμου Αλεξάνδρειας συμμετέχουν οι κ.κ. Νικ. Γκαβαρδίνας, Ό. Μοσχοπούλου , Ν. Ανεσίδης, καθώς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχή μας.
Οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να αναδείξουν την ισότητα των δικαιωμάτων και την κοινωνική ενσωμάτωση μειονεκτικών ομάδων του πληθυσμού και να
προτείνουν μέτρα και ενέργειες υποστήριξης για:
-νέους, οι οποίοι λόγω της οικονομικής δυσπραγίας εγκαταλείπουν  τις σπουδές τους ,
-ηλικιωμένους, οι οποίοι μένουν αβοήθητοι και ξεχασμένοι από την κοινωνία,
-ενήλικες, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους ή δεν μπόρεσαν να βρουν ποτέ, και
-αυτούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σε άθλιες συνθήκες.
Η παληά ελληνική δοκιμασμένη συνταγή "να σε κάψω Γιάννη,να σε αλείψω λάδι", εφαρμοσμένη τώρα σε επίπεδο Ε.Ε., με τη μεσολάβηση φυσικά και των  ντόπιων  αιρετών.
Το διαρκές πρόγραμμα "Ευρώπη για τους Τραπεζίτες " το βιώνουμε όλοι έστω και χωρίς αυγουστιάτικα ταξίδια στη μεγαλόνησο.
Φανταστικός και ο εικαστικός τίτλος «Η αλήθεια πίσω από ένα χαμόγελο».
Αλήθεια ,-γιατί να κρύβεται η αλήθεια πίσω από το χαμόγελο .
-γιατί να σκεπάζει το χαμόγελο ,τη  αλήθεια ;
-η μήπως αρκεί η μεταφορά  στην πρώτη θέση του  χαμόγελου ,για να συνεχίσουν τις σπουδές οι νέοι, να βρούν δουλειές οι ενήλικοι, να εξαφανισθούν οι άθλιες συνθήκες ζωής , κτλ.κτλ.



Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

«Forever Marilyn».

Ένα τεράστιο άγαλμα του καλλιτέχνη Seward Johnson, ύψους 8 μέτρων, που απεικονίζει τη θρυλική Marilyn Monroe, στήθηκε σε κεντρικό σημείο του Σικάγο.
Το γλυπτό που τιτλοφορείται «Forever Marilyn», μάλλον δεν ενθουσίασε τους κριτικούς που σχολίασαν ότι «Ακόμη χειρότερα από ό, τι το ίδιο το άγαλμα, είναι οι φωτογραφίες που αυτό εμπνέει» .

Στο πυρ το εξώτερον το σουβλάκι και ο γύρος

Τώρα ήρθε η στιγμή να αυξήσουν το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας στα αναψυκτικά και τους χυμούς και να βάλουν στον ανώτατο συντελεστή του ΦΠΑ το εμφιαλωμένο νερό, το σουβλάκι και το γύρο σάν να είναι είδος πολυτελείας. Φτάνουν στο σημείο να ταυτίζουν αυτό που εκείνοι λένε σωτηρία της χώρας, με την αύξηση του ΦΠΑ. Οσα όμως και να μαζέψει η κυβέρνηση από την πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, τα ...κουκιά δε θα βγαίνουν ποτέ. Κι αυτό επειδή οι αξιώσεις όσων υπηρετεί αυτή η κυβέρνηση, δεν έχουν …τελειωμό.
Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι εκπτώσεις φόρων και οι φοροαπαλλαγές που η κυβέρνηση προσφέρει προς το μεγάλο κεφάλαιο. Μείωσε το συντελεστή φορολόγησης των κερδών στο 20% , Πρόσφερε νέες φοροαπαλλαγές σε όσους υποτίθεται ότι θα κάνουν επενδύσεις. Πληρώνει, από τους φόρους που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι, τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών. κτλ

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και o βασανιστής Ντερτιλής.

Το χουντικό δολοφόνο και βασανιστή Ντερτιλή, ζήτησε να επισκεφτεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με αίτηση που κατέθεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στην επιστολή του, προς το υπουργείο, τμήμα της οποίας δημοσιοποίησε χτες η εφημερίδα «Καθημερινή», χαρακτηρίζει το Ντερτιλή «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής»(!) Θα ήθελα, σημειώνει ο εκπρόσωπος του Ιερατείου, «να του σφίξω το χέρι και να συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του»!
Ο Αμβρόσιος αποτελεί πραγματικά ένα άξιο συνεχιστή όλων εκείνων των εκπροσώπων του ιερατείου, που στήριξαν (όταν δεν …διάβαζαν)…..όλες τις μορφές της εξουσίας.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

έκρηξη βίας στο Λονδίνο

Μια αστυνομική επιχείρηση το βράδυ της περασμένης Πέμπτης κατέληξε σε ένα διήμερο βανδαλισμών και εκτεταμένων συμπλοκών νεαρών και Αστυνομίας στη βρετανική πρωτεύουσα.
Μετά τη δολοφονία ενός υπόπτου σε συμπλοκή με τη Αστυνομία, η οικογένεια του θύματος κάλεσε τον κόσμο σε διαδήλωση έξω από το αστυνομικό τμήμα του Τότεναμ, στο βόρειο Λονδίνο, την επόμενη ημέρα. Περίπου 200 διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ολιγάριθμη αστυνομική δύναμη.
Η έκρηξη ήρθε τη στιγμή που μια δεκαεξάχρονη κοπέλα που διαμαρτυρόταν, εισέπραξε χτυπήματα με κλομπ από ομάδα αστυνομικών. Η συνέχεια ήταν χαοτική με μεγάλες ομάδες νεαρών να εκτοξεύουν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, καθώς και να επιδίδονται σε επιθέσεις κατά εταιρειών και καταστημάτων στην περιοχή.
Αναλυτές αποδίδουν την έκρηξη του κύματος βίας στις περικοπές των κοινωνικών παροχών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της σκληρής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος.





δεν βουλιάζουμε,..πατώσαμε.

Η Ελλάδα παρά το μηδαμινό μέγεθος της οικονομίας της, αναδείχτηκε σε καταλύτη που προέκτεινε προς κάθε κατεύθυνση της κρίση χρέους, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του κυβερνητικού της επιτελείου, που ακολουθεί πιστά το δρόμο της πτώχευσης της Αργεντινής .
Το σχέδιο της «ιδιωτικοποίησης» (του ξεπουλήματος όσο-όσο, δηλαδή) της εθνικής μας περιουσίας, με το χθεσινό θλιβερό χρηματιστηριακό «χαμηλό», καταρρέει πλήρως.
Τα αναμενόμενα έσοδα από το ξεπούλημα έχουν ήδη γίνει…. καπνός .
Η χρηματιστηριακή αξία των υπό εκποίηση κορυφαίων εταιρειών θα καταρρέει καθημερινά μέχρι που να δοθούν τζάμπα στους « γνωστούς-άγνωστους» νταβατζήδες του δημόσιου χρέους.
Όλα τώρα πλέον εξελίσσονται ,όπως είχαν προβλεφτεί και αναγγελθεί.....

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Πετσοκόβονται ,τέχνες και πολιτισμός .

Θύματα της οικονομικής κρίσης, και της πολιτικής της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Θεσ/νικης, και τα φετινά «46α ΔΗΜΗΤΡΙΑ», που οι εκδηλώσεις τους θα κρατήσουν μόλις 40 μέρες ,όταν παλιότερα διαρκούσαν 4-5 μήνες. Όπως ανακοινώθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των «46ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη, εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής και χορού, τον προγραμματισμό των οποίων έκαναν οι σύμβουλοι καλλιτεχνικού προγραμματισμού: Ιφιγένεια Ταξοπούλου (θεατρολόγος), Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης (πιανίστας) και Κωνσταντίνος Ρήγος (χορογράφος).

προληπτικοί ψεκασμοί,στο Πλατύ και στην Αγκαθιά

Μετά από σχετική ενημέρωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου προς Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 θα πραγματοποιηθούν, στο Πλατύ και στην Αγκαθιά του δήμου Αλεξάνδρειας, προληπτικοί ψεκασμοί, εντός των συγκεκριμένων οικισμών, στο πλαίσιο του προγράμματος μαζικής καταπολέμησης των κουνουπιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Οι ψεκασμοί θα γίνουν αποκλειστικά τις βραδινές-μεταμεσονύχτιες ώρες και συγκεκριμένα:
Στο Πλατύ, από τις 12 μ.μ. της Τετάρτης 10 Αυγούστου έως τις 2 το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου
Στην Αγκαθιά, από τις 2 το πρωί έως τις 4 το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου.
Το εντομοκτόνο που θα χρησιμοποιηθεί στους ψεκασμούς είναι το συνθετικό πυρεθρινοειδές Φαινοθρίνη (Σουμιθρίνη, Sumithrin), το οποίο φωτοδιασπάται και αποικοδομείται ταχέως μετά την εφαρμογή.

ΑΕ Αλεξάνδρεια “περιμένοντας το λεφτά που να τα σπρώχνει”.

Η μετατροπή (κάποιας) Αθλητικής Ένωσης σε εταιρεία λαϊκής βάσης πρωτοακούσθηκε στη Ελλάδα από το Χάρρυ Κλυνν, κάπου το 1980, όταν είχε ασχοληθεί με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.Ακούστηκε και για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Δικέφαλος ήταν σε διοικητικό αδιέξοδο εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των μεγαλομετόχων του, εξαγγέλθηκε προγραμματικά το 2003 με τον «Ολυμπιακό του 21ου αιώνα» και την «Ενωση 1924», χωρίς ποτέ στη Ελλάδα να υλοποιηθεί.
Από ένα σημείωμα του Συνδέσμου Φίλων Μπαρτσελόνα Αθήνας αντιγράφω.
«Έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσει ένας σύλλογος σε επιτυχίες είναι να βρεθεί ένας “λεφτάς που να τα σπρώχνει”. Αυτός είναι ο ένας τρόπος αλλά υπάρχει και άλλος. Αυτός που διδάσκει ο σύλλογος που λέγεται FC Βarcelona. Στην Μπάρτσα κανείς δεν περιμένει τον “λεφτά”... Ποτέ δεν χρειάστηκε “ο μεγάλος” για να την ξελασπώσει. Την Μπάρτσα την κυβερνάει ο κόσμος της, τα 160.000 μέλη της, τα οποία εκλέγουν διοίκηση σε τακτά χρονικά διαστήματα και έχουν δικαίωμα να ρίξουν τη διοίκηση με πρόταση μομφής αν υπάρχει η υποψία ότι αυτή λειτουργεί εκτός Καταστατικού. Τα μέλη έχουν δικαίωμα να ελέγχουν τη διοίκηση για το πού πάνε τα λεφτά από τα έσοδα του συλλόγου... Κανένας πρόεδρος της Μπαρτσελόνα δεν θα βάλει λεφτά από την τσέπη του, κανένας δεν θα βάλει λεφτά στην τσέπη του, κανένας δεν έχει τη θέση του εξασφαλισμένη ... Σε αντίθεση με την πρακτική που συναντά κανείς στην Ελλάδα, οι εμπορικές δραστηριότητες (μπουτίκ, έντυπα, μουσείο), τα γήπεδα, τα προπονητικά κέντρα, οι ακαδημίες ανήκουν στον σύλλογο και όχι σε εταιρείες συμφερόντων προέδρων και μεγαλομετόχων».

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Άει στο .....διάλογο,σκουπίδια.

Για τη θέση 12 ,που έχει φανατικούς υποστηριχτές αλλά και αποφασισμένους εχθρούς, έχουν ξοδευτεί (και θα ξοδευτούν ) τόνοι από μελάνι.
Χρόνια τώρα λυσσομανά ένας ιδιότυπος …διάλογος, μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Μια Εταιρεία στη μια όχθη ,140.000 κάτοικοι της Ημαθίας στη αντίπερα.
Η πλασματική εικόνα εμφανίζει ,παντοδύναμη την εταιρεία ,με συμμάχους παντού, αδύναμους με εκμηδενισμένο ηθικό τους κάτοικους, εξασθενημένους από τα σφυροκοπήματα των δυο κομμάτων εξουσίας.
Αυτή όμως είναι μια εικονική πραγματικότητα.
Γιατί ήδη προϋπήρξε η Κερατέα.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο  Γεωργικός Μετεωρολογικός Σταθμός,στην κοινότητα Τρικάλων  Ημαθίας,ο μοναδικός αυτού του είδους που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα και ανήκει στο Δίκτυο Μετεωρολογικών Σταθμών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έχει αποφασιστεί για λόγους οικονομίας να ....κλείσει.
Το κόστος λειτουργίας του  Σταθμού είναι ελάχιστο σε σχέση με το έργο και τις υπηρεσίες που παρέχει, δεδομένου ότι οι  λειτουργικές δαπάνες του περιορίζονται στη μισθοδοσία του ενός και μοναδικού υπαλλήλου του, στη θέρμανση, τον ηλεκτροφωτισμό, το τηλέφωνο και τη συντήρηση των εγκαταστάσεών του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας,σε έκτακτη συνεδρίαση του εκτιμώντας ότι: Η κατάργηση του Μετεωρολογικού Σταθμού Τρικάλων θα έχει αρνητικές συνέπειες στην τοπική αγροτική οικονομία αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή του στην απόφαση παύσης της λειτουργίας του Μετεωρολογικού Σταθμού Τρικάλων Ημαθίας.
• Προτείνει δε τη συνέχιση της λειτουργίας του  και προς το σκοπό αυτό, ο Δήμος Αλεξάνδρειας δεσμεύεται, εάν χρειαστεί και ζητηθεί, να αναλάβει την κάλυψη όλων των δαπανών λειτουργίας του Μετεωρολογικού Σταθμού, πλην της μισθοδοσίας του προσωπικού.

ΔΙΚΗ ΛΑΝΑΡΑ: ασφαλείς επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις !

Σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας ο Θ. Λαναράς, ανιψιός του ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρείας «ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ ΑΕ», για απάτη κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στον Γ. Περβανά, πρόεδρο της Χρηματιστηριακής «Γ. Α. Περβανάς» επεβλήθη κάθειρξη 6 ετών. Η δίκη ξεκίνησε μετά από μήνυση του Ζαφ. Λαναρά, μοναδικού τέκνου του Ιω. Λαναρά, βασικού μετόχου της «ΒΕΤΛΑΝΣ».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Θωμάς Λαναράς έπεισε τον Ζαφείρη Λαναρά να υπογράψει σύμβαση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών με την εταιρεία του Γιώργου Περβανά. Προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του ο Θωμάς Λαναράς παρέστησε ψευδώς στον ξάδελφο του ότι γνωρίζει ασφαλείς επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις στις οποίες θα έπρεπε να τοποθετήσει τα κεφάλαιά του. Ως συμβαλλόμενος στις διενεργηθείσες χρηματιστηριακές πράξεις εμφανίζεται ο Ζαφείρης Λαναράς, ωστόσο όπως δέχθηκε το δικαστήριο, στην πραγματικότητα διαχειριστής του χαρτοφυλακίου ήταν ο Θωμάς Λαναράς ο οποίος σε συνεργασία με τον Γ. Περβανά προκάλεσε στον Ζ. Λαναρά οικονομική ζημία εκατομμυρίων ευρώ…

«Γινόμαστε είλωτες, χάνουμε την ελευθερία μας» .Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σήμερα σε αποδόμηση.

…..Υπάρχει -κυρίως τα τελευταία χρόνια- ένα ζήτημα με την υπερμεγέθυνση του χρηματοπιστωτικού τομέα ο οποίος έχει υποτάξει τις πολιτικές ηγεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την παγκοσμιοποίηση, μπορεί να κινείται ως θίασος από την μια χώρα στην άλλη, να χτυπάει, να κερδοσκοπεί, να φεύγει…
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας δεν είναι πρωτογενές φαινόμενο αλλά δευτερογενές. Είναι συνέπεια, δεν είναι αιτία. Είναι συνέπεια της κρίσης του καπιταλισμού. Τα κεφάλαια δεν βρίσκουν διέξοδο στην οικονομία, στην ανάπτυξη και διαρρέουν από τη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας στη χρηματοπιστωτική σφαίρα. Και με αυτό τον τρόπο βρίσκουν εκεί μια απόδοση που δεν θα έβρισκαν στην πραγματική οικονομία. Αλλά αυτό το απόστημα είναι μεν συνέπεια, δεν είναι αιτία, αλλά έχει φουσκώσει τόσο πολύ, που έχει γίνει κυρίαρχο. Υπαγορεύει τις επιλογές του πάνω στην πραγματική οικονομία, πάνω στην κοινωνία, πάνω στη ζωή των ανθρώπων….. Πρόκειται για μια βαθιά νοσηρή κατάσταση, γιατί αυτό το απόστημα δεν διέπεται από τις ιδέες της παραγωγής, της ευημερίας του συνόλου των πολιτών , αλλά έχει καθαρά καταστροφική ροπή. ….. Σήμερα έχουμε ξαναγυρίσει στην προ Σόλωνος εποχή. Δηλαδή, ο κόσμος βαδίζει ανάποδα. Και αυτό δεν είναι ούτε καν καπιταλισμός. Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σήμερα σε αποδόμηση, αναπτύσσεται η δυναμική της νέας ειλωτείας…..
Συνέντευξη του Kώστα Βεργόπουλου, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII στον Μιχάλη Σιάχο για την εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς".
ΥΓ. Την τοπική εφαρμογή των προλεχθέντων σε όλο της το μεγαλείο τη συναντάμε στη περίπτωση της οικογένειας Λαναρά (επόμενη ανάρτηση)

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Συνεχίζουν ακάθεκτοι για νέες Κερατέες.

Με στόχο να δουν από κοντά τη λειτουργία μιας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ανάλογη με αυτή που θα κατασκευαστεί στην Ημαθία και της ίδιας εταιρίας (ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.), επισκέφθηκαν την Κύπρο οι Δήμαρχοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας, μαζί με άλλους δημάρχους.
Η επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, αφορούσε Μονάδα στη Λάρνακα της Κύπρου.Η εν λόγω μονάδα, που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο περίπου, βρίσκεται σε μία έκταση 900 στρεμμάτων Η ετήσια δυναμικότητά της είναι 200.000 τόνοι απορριμμάτων.
Όπως είπε στη «Μ» ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, η μονάδα λειτουργεί χωρίς οσμές και με σχεδόν μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον. «Είδαμε ότι όντως η λειτουργία της μονάδας είναι άψογη και τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά. Ουσιαστικά ελαχιστοποιείται η μόλυνση του περιβάλλοντος και διευθετείται η σημερινή άναρχη κατάσταση με τις χωματερές», μας είπε ο κ. Δημητριάδης.
Η Μονάδα της Ημαθίας, σημειώνει ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, θα είναι ακόμη πιο σύγχρονη από αυτήν της Κύπρου και σύμφωνη με ανάλογες μονάδες της Γερμανίας.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες των αδειοδοτήσεων για την κατασκευή της Μονάδας Απορριμμάτων της Ημαθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει εξασφαλιστεί και η επιπλέον έκταση των 35 περίπου στρεμμάτων (που προστίθενται στα 50 αρχικά), χώρος που κρίνεται ως αρκετός για τη λειτουργία της Μονάδας τα επόμενα 15 χρόνια. Και, όπως ενημέρωσε τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Κατρής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κύπρο, τον Σεπτέμβριο θα εγκατασταθεί η εταιρία στο χώρο (θέση 12) ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της Μονάδας.
«Πάμε για να γίνει η μονάδα», σημειώνει ο κ. Δημητριάδης, ενώ η κ. Ουσουλτζόγλου τονίζει ότι «Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα να μην γίνει η Μονάδα», αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο στην περίπτωση που αλλάξει ο περιφερειακός σχεδιασμός. Η Δήμαρχος Βέροιας τονίζει, όμως, ότι το έργο έχει υπογεγραμμένη σύμβαση η οποία προβλέπει ποινική ρήτρα στην περίπτωση που δεν υλοποιηθεί.(περισσότερα στη "Μ")
ΥΓ.1 Στη Ημαθία φιλοδοξούν με 85 στρέμματα να καλύψουν τους 100.000 τόνους απορριμμάτων όταν για τη Λάρνακα για τη ποσότητα αυτή χρησιμοποιούν 450 στρέμματα (900/2=450).
Η πιο απλά για κάθε 1000 τόνους απαιτείται έκταση 4,5 στρεμμάτων.
Επομένως τα 85 στρέμματα που υπάρχουν στη θέση 12, μπορούν να αντιμετωπίσουν ΜΟΝΟ 7οοο τόνους .
Τα υπόλοιπα 365 στρέμματα που θα απαιτηθουν ,θα …αναζητηθούν βέβαια αφού εγκατασταθεί η «εταιρία» και επειδή το βουνό εχει όριο τον Αλιάκμονα το σκουπιδοεργοστάσιο προβλέπεται μάλλον να καταλάβει και μέρος της …Βεργίνας .

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η μόρφωση των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων μας !

Το Γυμνάσιο Πλατέος βρίσκεται για δεύτερη ημέρα υπό κατάληψη από γονείς και μαθητές που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του σχολείου και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ανακληθεί η ειλημμένη απόφαση.
Το σχολείο επισκέφτηκε σήμερα το πρωί και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αλευράς , ο οποίος έκφρασε στους παρευρισκόμενους τη αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξη του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας και κάλεσε γονείς, εκπαιδευτικούς, και μαθητές να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την στάση των τοπικών διοικήσεων, αφού Δήμαρχοι και σύμβουλοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είναι δεσμευμένοι από τον «Καλλικράτη», με τον οποίο συμφωνούν, να βάλουν πλάτη προκειμένου να υλοποιηθούν και να προχωρήσουν οι αντιδραστικές αλλαγές και στο χώρο της παιδείας.

εικαστική παρέμβαση στον ποταμό Αλστερ .

Ξαφνικά, χτες το πρωί οι κάτοικοι του Αμβούργου είδαν έκπληκτοι μια γιγάντια γυναικεία μορφή, έργο του Γερμανού καλλιτέχνη Ολιβερ Βος, μέσα στον ποταμό Αλστερ να τους κοιτά στα μάτια.
Η εικαστική παρέμβαση θα παραμείνει στο ποτάμι για τις δέκα επόμενες ημέρες .

κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου και στη Ημαθία

Σταδιακά αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου μετά από τσίμπημα κουνουπιών, στη χώρα μας.
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ενημερώθηκε σήμερα για την εργαστηριακή διάγνωση 4 νέων περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Λάρισας και Μαραθώνα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός, εργαστηριακά επιβεβαιωμένων, κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανέρχεται, πλέον, σε 7.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας αλλά ώρα 14:30

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συγκαλεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 14:30, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ιωάννης Γκιουρτζής. Στην πρόσκληση της συνεδρίασης από τα 6 θέματα που έχουν εγγραφεί για συζήτηση ξεχωριστό ενδιαφέρον εμφανίζουν τα παρακάτω:
1. Ορισμός ορκωτού ελεγκτή και του αναπληρωτή του για τον έλεγχο των χρήσεων 2005 και 2006 του πρώην Δήμου Μελίκης.
2 . Λήψη απόφασης για την αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών μεταφόρτωσης, μεταφοράς και απόρριψης απορριμμάτων με ίδια μέσα του Δήμου Αλεξάνδρειας σε ΧΥΤΑ όμορου Δήμου και την έγκριση σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών για το σκοπό αυτό.

Παραμύθι,ότι μας ζουν οι Γερμανοί!

Ένας ακόμη μύθος κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες, όταν γνωστοποίησε στοιχεία το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συμπεριλαμβάνει τις 400 μεγαλύτερες τράπεζες (και ασφαλιστικές εταιρείες) του κόσμου. Ο μύθος αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα υποτιθέμενα τεράστια δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από ιδιωτικές ξένες τράπεζες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο Παραμύθι!..........
Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

«Απρόοπτα Κόκκινα»

Ο Δήμος Λιτοχώρου πραγματοποιεί έκθεση ζωγραφικής της Σούλης Μπούσιου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου με τίτλο «Απρόοπτα Κόκκινα» από τις 9 έως τις 21 Αυγούστου 2011.
Το κεντρικό θέμα στους πίνακες της Σούλης Μπούσιου είναι ο γυμνός άνθρωπος.
Με «μελαγχολικά», αλλά συγχρόνως, εκφραστικά χρώματα, ζωγραφίζει μοναχικές φιγούρες – κυρίως γυναικείες – τόσο ευάλωτες και τρωτές, όσο και προκλητικές και ερωτικές.
Το περιβάλλον δεν έχει σημασία. Οι φιγούρες είναι μοναχικές και το κλίμα των πινάκων εξωστρεφές με έντονη χρήση αντίθετων και/ή συμπληρωματικών χρωμάτων.
Ώρες λειτουργίας: 8.00 – 11.00 μ.μ. καθημερινά
Είσοδος ελεύθερη

οι δυό όψεις της Ελλάδας.

Κόντρα στη Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου, της υποταγής ,της κατοχής, της μιζέριας, των σκανδάλων, της αρπαχτής , της μίζας, της τρομολαγνείας, του «Τιτανικού» και του «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», η άλλη Ελλάδα.
Η Ελλάδα του αγώνα, η Ελλάδα της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών, που μας γέμισε υπερηφάνεια.
Κι όμως οι πρωταθλήτριες είναι επί τέσσερις μήνες απλήρωτες, όπως και οι εργαζόμενοι στις δομές «βοήθεια στο σπίτι»,κτλ, την ίδια ώρα που βουλευτές, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι εισπράττουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους!