Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Οι άστεγοι πεθαίνουν… πρόωρα.


 Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από  τη βρετανική οργάνωση Crisis, οι άνθρωποι που μένουν άστεγοι πεθαίνουν 30 χρόνια νεότεροι από τον μέσο εθνικό όρο.
Η έρευνα ανακάλυψε πως ένας άστεγος στη Βρετανία έχει μέσο προσδόκιμο ζωής 47 έτη έναντι 77 που έχει το υπόλοιπο του πληθυσμού. Στις άστεγες γυναίκες το προσδόκιμο πέφτει στα 43 έτη.
Η έρευνα δεν περιορίστηκε στους ανθρώπους που κοιμούνται στον δρόμο, αλλά περιέλαβε και όσους κοιμούνται σε νυχτερινά καταλύματα, πανδοχεία ή κέντρα διημέρευσης.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι άστεγοι έχουν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν απ’ ότι ο υπόλοιπος πληθυσμός και πως οι θάνατοι σαν αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος είναι τρεις φορές περισσότεροι. Σύμφωνα, επίσης, με κρατικά στοιχεία, γύρω στα 70.000 παιδιά να πέρασαν τα Χριστούγεννα σε προσωρινά καταλύματα ελλείψει μόνιμης κατοικίας.
Το γεγονός όμως πλέον δεν αφορά μόνο τους άλλους ,κάπου αλλού,  αφού  γέμισε η Ελλάδα από άστεγους και οι εικόνες που βλέπαμε σε άλλες πόλεις του κόσμου είναι πλέον δίπλα μας.
Αν η  πολιτεία-κοινωνία που τους συνέτριψε και τους εξώθησε σε αυτό τον τρόπο ζωής δεν μεριμνήσει να τους περιθάλψει ,ιδιαίτερα αυτές τις παγωμένες νύχτες του εφετινού χειμώνα, πολλοί  άστεγοι θα  χάνουν  κάθε νύχτα τη ζωή τους ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: