Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σαμαράς: Λαύρος με την Αριστερά , χλιαρός απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.


.Μετωπική επίθεση στην Αριστερά εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς ενώ υπερασπίστηκε την υπερψήφιση του δεύτερου μνημονίου και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει την αυτοδυναμία. 
Απευθυνόμενος για πρώτη φορά σε τόσο σκληρούς τόνους προς την Αριστερά ο κ. Σαμαράς ανέφερε: “Η Αριστερά νομίζει ότι είναι υπεράνω, και καταγγέλλει τα πάντα και τους πάσης φύσεως κακούς χωρίς να προτείνει τίποτε. Ας κοιτάξει λίγο τον δικό της καθρέπτη. Η Αριστερά μπορεί να μην κυβέρνησε αλλά άσκησε σημαντική επιρροή, στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, έδιωξε επιχειρήσεις με κινητοποιήσεις, ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα. Να μην μας κουνάει το δάχτυλο η Αριστερά”.
Πήγε όμως πιο πέρα και έδωσε και ιδεολογική διάσταση στην επίθεσή του: “Εμείς  είμαστε πάντα υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αλλά όταν επικράτησαν λάθος απόψεις στην Ευρώπη εμείς συγκρουστήκαμε. Αντίθετα μεγάλο  μέρος της Αριστεράς στηρίζει ακόμη πρότυπα που απέτυχαν ιστορικά. Η Αριστερά υπερασπίζεται τις ιδεοληψίες της”.
Πιο χλιαρός ήταν στην κριτική του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ όπου επανέλαβε τις αιτιάσεις του για τα λάθη του παρελθόντος και προσπάθησε να δικαιολογήσει την μνημονιακή του στροφή. Υποστήριξε ότι η κατάσταση το 2009 δεν είναι ίδια με την τωρινή. Τότε υπήρχε έλλειμμα αλλά η χώρα ήταν ακόμη στις αγορές.
Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του και με την λάθος συνταγή του μνημονίου μετέτρεψε μία κρίση ελλείμματος σε κρίση χρέους. 
Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: