Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Στήνουν μετεκλογική συμμαχία οι ...αλληλοστηριζόμενοι!


Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προετοιμάζουν το έδαφος για μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα στα δυο αστικά κόμματα στη βάση, όπως τονίζουν της «προγραμματικής» τους σύγκλισης και «δέσμευσης» για την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής του μνημονίου.
Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος πρότεινε στήριξη του Α. Σαμαρά από το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα. Μιλώντας στον «Real FM», ο Α. Λοβέρδος τόνισε: «Το λέω δημοσίως το έχω πει σε συσκέψεις που κάναμε με υπουργούς αυτής της κυβέρνησης που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και μας ρώτησαν, μας είπαν δηλαδή ότι εμείς σας στηρίζουμε, εσείς τι θα κάνετε; Βεβαίως θα κάνουμε το ίδιο. Δεν τίθεται θέμα και αυτό πρέπει να εκπέμπεται εκτός συνόρων».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σημείωσε:«Το βάρος της διεξόδου από την κρίση πρέπει να το αναλάβει ένα ευρύτερο φάσμα πολιτικών δυνάμεων. Ολα αυτά τα μέτρα που προχωρούν δεν μπορούν να εφαρμοστούν από μια μονοκομματική κυβέρνηση, όσο νωπή κι αν είναι η εντολή του λαού. Αυτή η πλειοψηφία των 199 βουλευτών πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί».
Παράταση της θητείας της συγκυβέρνησης ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, μια πρόταση που ήδη έχουν καταθέσει η υπουργός Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης και στηρίζουν στελέχη της ΝΔ, όπως οι βουλευτές Χατζηδάκης, Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Σπηλιωτόπουλος.
Φυσικά όταν ο λαός ανταμείψει τους ....αλληλοστηριζόμενους με ότι τους αξίζει τότε θα τους κοπεί οριστικά ο «βήχας».. 

1 σχόλιο:

Xρήστος Αλευράς είπε...

Την ίδια στιγμή, μια σειρά στελεχών της ΝΔ δηλώνουν ανοιχτά ότι μετά τις εκλογές θα συνεχιστεί η κυβερνητική συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα. «Η ΝΔ επιδιώκει μια ισχυρή λαϊκή εντολή, ωστόσο θα πρέπει να διαχειριστούμε με ευθύνη την όποια εντολή», δήλωσε (στον «Realfm») ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας με νόημα ότι η ΝΔ έχει δώσει εξετάσεις στην κατεύθυνση αυτή.«Ανεξαρτήτως του ποια κυβέρνηση θα προκύψει στις επόμενες εκλογές και αυτοδύναμη κυβέρνηση να έχουμε, που είναι ο στόχος της ΝΔ, πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούμε διότι δεν μπορεί ο τόπος να συνεχίσει να είναι ένα "απέραντο φρενοκομείο"», υπερακόντισε ο Κ. Χατζηδάκης.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ευθέως ότι «με το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα πλαίσιο συνεργασίας και υπάρχει και μια ταύτιση στόχων», ενώ πρότεινε στη νέα συμμαχική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας να συμμετέχουν και άλλα κόμματα του κεφαλαίου. «Την επόμενη των εκλογών σίγουρα θα πρέπει να βρούμε κοινούς τρόπους συνεννόησης με όποια κόμματα και όσα βρεθούν μέσα στη Βουλή», δήλωσε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιτελείο της Συγγρού επεξεργάζεται προτάσεις προκειμένου η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ να κατοχυρωθεί «θεσμικά», ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματική. Στην κατεύθυνση αυτή ο Β. Μεϊμαράκης προτείνει τη σύσταση μίας δικομματικής επιτροπής αμέσως μετά τις εκλογές, η οποία θα επεξεργασθεί «με σοβαρότητα και με στοιχεία», ένα τριετές κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα.