Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τα «γενόσημα» και τα επικουρικά ταμεία στη Βουλή.


Ο εραστής των ....γενοσήμων

Στην ολομέλεια της Βουλής κατατίθεται και ψηφίζεται σήμερα ο έτερος εφαρμοστικός νόμος που περιλαμβάνει ζητήματα στον τομέα της Υγείας όπως τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας στα φάρμακα, το ωράριο των φαρμακείων και τις διατάξεις για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να προωθήσει την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης και τόνισε ότι σ΄ αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει και θα εφαρμοσθεί η νέα νομοθεσία για τα γενόσημα φάρμακα. 
Αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στο θέμα των γενόσημων φαρμάκων εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκαθαρίζοντας ότι «Δίνουμε μάχη για την μείωση της σπατάλης. Ελβετία, ΗΠΑ, Γερμανία χώρες που παράγουν πρωτότυπα φάρμακα χρησιμοποιούν κατά 80% γενόσημα…. Θα πεθάνουν οι άνθρωποι λένε καποιοι . Σοβαρά; Πώς το ξέρει ο καθηγητής και γιατί δεν το ξέρει ο ΕΟΦ και ποιος του είπε να βγει σε κάποιο συγκεκριμένο κανάλι;  Είναι λασπολόγοι και ψεύτες....».
  Επιπλέον, ο υπουργός εξήγησε ότι η τιμή των γενόσημων θα είναι μειωμένη κατά 40% σε σχέση  με τα πρωτότυπα .
Με απεργία απάντησαν σήμερα, Τετάρτη, ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του εφαρμοστικού νόμου που περιλαμβάνει και ζητήματα του υπουργείου Υγείας νοσοκομειακοί και ιδιώτες γιατροί. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπερψηφίζοντας εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής της Ν. Νικολόπουλος υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο «διακυβεύεται η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και αυτό είναι κάτι που πρέπει μέχρι τέλους να το αποτρέψουμε»! Πρόσθεσε μάλιστα ότι «με αυτό το νομοσχέδιο, επιχειρείται η προσαρμογή των οικονομικών μεγεθών του υπουργείου Υγείας στους στόχους που έχει θέσει στην τρόικα. Περί αυτού μόνο πρόκειται και τίποτε άλλο».
Κριτική για τη μη εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου άσκησε η εισηγήτρια του ΛΑ.Ο.Σ. Ουρανία Παπαδάκη, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο έρχεται «λόγω και του γεγονότος ότι εδώ και δύο χρόνια δεν κάνατε αυτά που έπρεπε σαν κυβέρνηση, δεν εφαρμόσατε, δηλαδή, προηγούμενες δεσμεύσεις της κυβέρνησής σας».