Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

«Ξύπνα Βόλε», «Δεν χρωστάμε- Δεν πουλάμε- Δεν πληρώνουμε».


 Περισσότεροι από 5.000 πολίτες του Βόλου  πραγματοποίησαν  μια πρωτοφανή -για τα τοπικά δεδομένα- συγκέντρωση και πορεία στην πόλη.
Στους συμμετέχοντες μοιράστηκαν αυτοκόλλητα όπου  αναγράφονταν το σύνθημα «Δεν χρωστάμε- Δεν πουλάμε- Δεν πληρώνουμε».
Με συνθήματα όπως «Ξύπνα Βόλε» και «Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία», οι διαδηλωτές, καλούσαν τους συμπολίτες τους να συμμετάσχουν ενεργά στις εκφράσεις διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου και των νέων σκληρών μέτρων.
Βροχή συνθημάτων, κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.
Πρώτη στάση της πορείας έγινε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. «Το μΠΑτΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό», φώναζαν οι αγανακτισμένοι έξω από τα γραφεία της Ν.Ε. Μαγνησίας του κόμματος, μουντζώνοντας προς τα κλειστά παράθυρα και  φωναζοντας «Πάρτε το Μνημόνιο και έξω από εδώ».
 Μερίδα των διαδηλωτών, κατέλαβε τους τρεις ορόφους του κτιρίου του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας υποστείλε τη σημαία της Ε.Ε. και να την έκαψε, ενώ με εκατοντάδες διαδηλωτες κάτω από το μπαλκόνι χειροκροτούσαν και να φωνάζαν συνθήματα.
 Άλλη μερίδα διαδηλωτών, εισέβαλε στο Δημαρχείο Βόλου, κατέλαβε το γραφείο του δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη και απαίτησε να παραιτηθεί μέσα σε 15 λεπτά και να συνταχθεί με το κίνημα, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση να τον βγάλουν έξω σηκωτό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: