Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ουρλιαχτά και κατά συρροή δολοφόνοι, στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Αλεξάνδρειας


 Με ένα αγωνιώδες θρίλερ («Το Κοράκι» του Αυστραλού σκηνοθέτη Τζέιμς ΜακΤιγκ), ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Ιουλίου οι προβολές στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Αλεξάνδρειας, που επαναλειτουργεί φέτος στον ίδιο γνωστό χώρο (πρώην κινηματογράφος «Άνεσις») .
Το σενάριο βρίσκει τον σπουδαίο συγγραφέα Edgar Allan Poe αντιμέτωπο με έναν κατά συρροή δολοφόνο. Έναν δολοφόνο που χρησιμοποιεί τα διηγήματα του Poe ως πηγή έμπνευσης. Το πρόβλημα είναι πως αυτός ο ψυχοπαθής εγκληματίας δεν είναι απλά παρανοϊκός, αλλά και υπερβολικά έξυπνος. 
Το σενάριο είναι καθαρά φανταστικό και σχετικά ικανοποιητικό επιτυγχάνοντας να διατηρήσει τον απαραίτητο σεβασμό προς το πρόσωπο του Edgar Allan Poe.
Αντιθετα η σκηνοθεσία είναι αδιάφορη και οι ερμηνείες είναι απογοητευτικές. 
Ουσιαστικά, στο τέλος το μόνο που μένει είναι οι αδικαιολόγητες τσιρίδες αγωνίας από τους πρωταγωνιστές και τα ουρλιαχτά τους. 
Και πραγματικά, μιλάμε για πολύ ουρλιαχτό!. 
Τελειώνοντας η ταινία, έχεις την εντύπωση πως κάποιος γραφικός κακός ξύπνησε ξαφνικά μια μέρα του 1849 σαν κατά συρροήν δολοφόνος χωρίς άλλη ασχολία από το να παίρνει τον ... Έντγκαρ Άλαν Πόε από πίσω...
Τελικά η ταινία καταλήγει να γίνεται η ίδια μέτριο copycat άλλων ταινιών. Πάντως δεδομένου του καλοκαιριού και ελέω του δημοτικού θερινού κινηματογράφου Αλεξάνδρειας μάλλον θα βρει κάποιο κοινό...
Περισσότερες πληροφορίες στο http://cine-alexandreia.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ταινία "Τhe Raven", μας παρουσιάζει ένα εναλλακτικό σύμπαν με τον Πόε σε ρόλο ντετέκτιβ εποχής...
Και αφού ήδη ο Σέρλοκ Χολμς έχει σπάσει τα ταμεία ως νέος Στιβ Μαγκάρετ, ενώ ο Αβραάμ Λίνκολν ετοιμάζεται να γίνει κυνηγός βαμπίρ, (ταινία που περιλαμβάνεται και αυτή στο φετεινό πρόγραμμα του θερινού σινεμά) τέτοιου είδους αυθαιρεσίες δεν ακούγονται πλέον ως παραφωνία.