Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

έναρξη των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων.


Ακόμη και οι ίδιοι οι Βρετανοί έδειχναν χθες περισσότερο απογοητευμένοι, παρά υπερήφανοι για το τρίωρο θέαμα που αντίκρισαν κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, που μπορεί ίσως να ήταν μια πανάκριβη παραγωγή, αλλά δεν είχε καμία σχέση ούτε με την Αθήνα, ούτε με το Πεκίνο .
Πολύ «φτωχό» το θέμα των Βρετανών παρά τα ποσά που δαπανήθηκαν και χωρίς πολλή φαντασία για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του θεατή.
Πολλά τα πυροτεχνήματα που έλαμψαν στον ουρανό του Λονδίνου ,όμως το πυροτέχνημα του  Ζακ Ρογκ, που δήλωσε : «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν απόψε στο σπίτι τους», έκανε όλα τα φώτα της  γιορτής να χλωμιάσουν.
Η δήλωση «βόμβα» από τον ισχυρό άνδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κάτι θέλει να πει....
Τι ξέρει αυτός, που εμείς αγνοούμε;…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Οι Βρετανοί πέτυχαν, όχι γιατί προσπάθησαν να εκμαιεύσουν το όποιο χειροκρότημα για την συμβολή τους στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, αλλά επειδή προέκτειναν αυτή τη συμβολή στο σημερινό τους γίγνεσθαι. Και κυρίως, γιατί φρόντισαν να καταστήσουν σαφές στους τρίτους, ότι όλο αυτό επετεύχθη μέσα από αδιάκοπες ζυμώσεις και συγκρούσεις ακόμη. Όταν αυτές οι συγκρούσεις και ζυμώσεις αποκρυσταλλώθηκαν, άφησαν τη χώρα με μια πανίσχυρη παρακαταθήκη, αυτή που αφορά τους δύο στυλοβάτες πολιτισμού για οποιαδήποτε κοινωνία: την Υγεία(!) και την Παιδεία. Αυτές και επέλεξαν να προβάλουν(ενώ έχουν πολλές άλλες επιλογές), όχι για να κομπάσουν αλλά για να διδάξουν και να διδαχθούν πρωτίστως οι ίδιοι. Γνωρίζω πως μια τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων δεν αποτελεί επίδειξη Ιστορίας. Αν όμως μου ζητούσαν να αξιολογήσω, με μοναδικό κριτήριο τις 3 τελευταίες τελετές έναρξης, ποια χώρα προσπαθεί δίχως κόμπλεξ και ενοχές να προσαρμόσει τα διδάγματα της Ιστορίας στο τώρα της και ως εκ τούτου ποια χώρα έχει ωριμάσει, θα επέλεγα ανεπιφύλακτα το Ηνωμένο Βασίλειο. Κι ας μην έχει ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων.
από niklaus

Ανώνυμος είπε...

Τελετή, σίγουρα ΔΕΝ ήταν ,αλλά.... party σίγουρα ήταν!