Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

έκαναν φτερά, 54 έργα του Γιώργου Μήλιου.


Βρέθηκε χθες Παρασκευή 27/7 τμήμα του φορτηγού μεταφορικής εταιρείας αλλά όχι και τα έργα του καλλιτέχνη Γιώργου Μήλιου που μαζί με το φορτηγό έργων τέχνης είχαν κλαπεί χθες τα ξημερώματα. Στο Ζεφύρι της Αττικής η Αστυνομία εντόπισε μόνο τον αποθηκευτικό χώρο του φορτηγού της μεταφορικής εταιρείας που πήγαινε στον Πόρο τα 54 έργα του καλλιτέχνη αλλά όχι τα έργα αυτά.
Τα  έργα του Γιώργου Μήλιου έκαναν φτερά μαζί με το φορτηγό της εξειδικευμένης προς τούτο εταιρείας που τα μετέφερε στον Πόρο για λογαριασμό της νέας έκθεσης του καλλιτέχνη που θα εγκαινιαζόταν το Σάββατο 28 Ιουλίου στην γκαλερί Citronne του νησιού.
 Η ενότητα "Αρχέτυπα" του Γιώργου Μήλιου επρόκειτο να κλείσει τις εφετινές εικαστικές εκδηλώσεις της γκαλερί και στην έκθεση αυτή, θα παρουσιαζόταν η εκτεταμένη αναζήτηση του καλλιτέχνη, μια "έρευνα - εκσκαφή στον κόσμο της τέχνης και στα σωθικά μας", καθώς σημειώνει ο ίδιος στο πρόγραμμα. Η αναζήτηση απεικονίζει με μία ονειρική έκφραση, με τα χρώματα της γης, χερσαία και θαλασσινά, όλα όσα εισπράττει και επεξεργάζεται η ψυχή και η μνήμη, υπό την επήρεια μιας μορφής, ενός τοπίου, μιας συνάντησης, μιας εμπειρίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: