Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Στην ΑΤΕ Αλεξάνδρειας , η Αλ. Μπαλού από το ΠΑΜΕ.


  Χθες, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε σε καταστήματα της ΑΤΕ σε Αιγίνιο Πιερίας, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Χαλκηδόνα και στο κεντρικό κατάστημα Θεσσαλονίκης η Α. Μπαλού, από τη Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικό στέλεχος στην ΑΤΕ, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί και τους κάλεσε σε οργάνωση και αγώνα για να μην περάσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί.
Ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα του ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΤΕ, ή στην παγίδα της ανακεφαλαιοποίησης που θα συνοδεύεται έτσι κι αλλιώς με όρους μείωσης του μισθολογικού κόστους και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, να μην παρασυρθούν από τη λογική του μικρότερου κακού.
Σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να παρεμποδιστεί αν ο αγώνας είναι αποφασιστικός, συντονισμένος με τους μικρομεσαίους αγρότες και μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και με πλαίσιο πάλης που αμφισβητεί την κυριαρχία των μονοπωλίων. Ενας αγώνας που άμεσα θα διεκδικεί να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΑΤΕ, να μην πουληθούν και να μην κλείσουν οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις, να μη γίνει καμία απόλυση και ταυτόχρονα να ανοίγει το δρόμο για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και των αναγκών του.
Τέλος, τους κάλεσε οι ίδιοι να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση και το σχεδιασμό αυτού του αγώνα και να μην τον αφήσουν στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του επιχειρησιακού σωματείου και της ΟΤΟΕ. Να στήσουν επιτροπές αγώνα και περιφρούρησης, να οργανώσουν συνελεύσεις και συσκέψεις, να έρθουν σε επαφή με τους φορείς της περιοχής και να οργανώσουν την κοινή κλιμάκωσή του.
Χθες το απόγευμα η συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ, στον  χαιρετισμό της στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενάντια στη πώληση της ΕΒΖ, κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους αγρότες που πλήττονται εξίσου από την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, αλλά και με τους εργαζόμενους στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις που παίρνουν το δρόμο της εκκαθάρισης και της πώλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: