Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η «καλή»- «κακή» ΑΤΕ και η «άσχημη»....συγκυβέρνηση.

Αίτημα για άμεση, σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής , σύμφωνα με το άρθρο 41Α, παράγρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής, υπέβαλλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
 Αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελο –Βασίλειο Μεϊμαράκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κ.Αντώνη Μπέζα, υπέβαλλαν οι βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, για άμεση σύγκληση της επιτροπής, πριν τη λήψη οποιασδήποτε κυβερνητικής απόφασης, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα.
Ειδικότερα,στην επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να αποφασίσει, αν δεν έχει αποφασίσει ήδη, τον τεμαχισμό της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) σε «κακή» και «καλή» τράπεζα, με την εκχώρηση της τελευταίας σε ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο.
 -Επειδή ενδεχόμενες τέτοιες αποφάσεις είναι απολύτως απαράδεκτες και θέτουν σε κίνδυνο την ελληνική οικονομία συνολικά και ειδικότερα τον αγροτικό πληθυσμό και την αγροτική οικονομία. Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να προχωρά σε τέτοιου είδους μείζονες αποφάσεις και μάλιστα ερήμην της Βουλής, που υποθηκεύουν το μέλλον  της χώρας.
Ζητάμε την άμεση, πριν τη λήψη οποιασδήποτε κυβερνητικής απόφασης, σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να προσέλθει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών και να ενημερώσει για το κρίσιμο θέμα της ΑΤΕ και το μέλλον της σύμφωνα με το άρθρο 41Α, παράγρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής».
Από την άλλη οι βουλευτές του ΚΚΕ στο αίτημά τους λένε μεταξύ άλλων ότι: «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας… η εξέλιξη αυτή θα έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους της τράπεζας τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τους μικρομεσαίους αγρότες που οδηγούνται στο ξεκλήρισμα με την ΚΑΠ της ΕΕ.
 Η πώληση αυτή δεν έχει σχέση με την διαχείριση του χρέους αλλά με την συνολικότερη προώθηση των στρατηγικών επιλογών του μεγάλου κεφαλαίου».
πηγη ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: