Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Καλή η τακτοποίηση της SIEMENS αλλά δεν ...αρκεί.


Η Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τους κυβερνητικούς εταίρους της να προσέχουν τα λεγόμενά τους για την ελληνική κρίση, μετά τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ρίχνοντας όπως πάντα τα συνήθη καρφιά του ρεπερτορίου της: «χάθηκε πολλή αξιοπιστία τα τελευταία δυόμισι χρόνια» και: «Κάθε μέρα μετράει για να ενισχυθούν οι προσπάθειες και να εφαρμοστούν πραγματικά όσα (η Ελλάδα) έχει υποσχεθεί».
Απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεάτριας σχετικώς με το εάν η ίδια ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που υποφέρουν, η Αγκελικούλα σημείωσε ότι σε ό,τι αφορά την ίδια, «πρόκειται πάντα για τους ανθρώπους, τους ανθρώπους στην Γερμανία και στην Ελλάδα».
«Αλλά πρέπει βεβαίως να μπορούμε να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες, ξέρω τι περνάνε πολλοί στην Ελλάδα, το άδικο είναι ότι πολλοί που έχουν λεφτά έχουν φύγει και έχουν επενδύσει αλλού και πρέπει σε πολλά σημεία να την πληρώσουν οι απλοί άνθρωποι και αυτό είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικό» τόνισε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο πρωθυπουργός στις δημόσιες τοποθετήσεις του μέσα στη βδομάδα:
-- Ξεκαθάρισε ότι η προώθηση των αντιδραστικών «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» παραμένει ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή την ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων.
-- Δεσμεύτηκε ότι θα «εξαλειφθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας», με αιματηρές περικοπές σε μισθούς συντάξεις, επιδόματα, στο φάρμακο, στην υγεία και στην Παιδεία του λαού.
-- Διαφήμισε τις «ευκαιρίες» που υπάρχουν στην Ελλάδα για σίγουρη και μεγάλη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, μέσω της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, της δημοσίας περιούσιας και του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Δεν δίστασε με συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» να βγάλει στο σφυρί ακόμα και τις βραχονησίδες της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι μπορούν να παραχωρηθούν για «εμπορική αξιοποίηση»!
-- Πρόβαλε την κοινή γραμμή της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να συντρίψει το λαό για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που είναι δεμένα με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι «κανένας δεν είναι αναμάρτητος» αναφερόμενος στην υποκριτική στάση που είχε κρατήσει ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο μνημόνιο με την «αντιμνημονιακή» ρητορεία. «Το θέμα δεν είναι τι έκανα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος, χτες. Το θέμα είναι ότι είμαστε όλοι μαζί αποφασισμένοι σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής της συγκυβέρνησης.