Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέως, το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας και τα βαλτωμένα έργα αστικής ανάπλασης.


 Το θέατρο Πλατέως πάει με …χίλια , όταν οι  Αλεξανδρινοί σπάζουν χέρια και πόδια στα ανασκαμμένα και εγκαταλελειμμένα από μήνες, πεζοδρόμια και πεζοδρόμους της πόλης τους!
Το έργο «Ανακατασκευή και υλικοτεχνικός εξοπλισμός δημοτικού θεάτρου Πλατέος», που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», όσον  αφορά τη ανακατασκευή της κύριας και των βοηθητικών αιθουσών του κτιρίου , βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης. Έχουν τελειώσει όλες οι διαμορφώσεις και ανακατασκευές της κύριας αίθουσας του θεάτρου, με κλιμακωτά δάπεδα, η τοποθέτηση των καθισμάτων, του εξοπλισμού της σκηνής, η διαμόρφωση του φουαγιέ, των κοινόχρηστων χώρων υγιεινής και των καμαρινιών, οι εγκαταστάσεις θέρμανσης-ψύξης-κλιματισμού και φωτισμού, ενώ απομένει η εγκατάσταση των συστημάτων πυρασφάλειας, ήχου και οπτικοακουστικών, που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα. Ο συμβατικός προϋπολογισμός αυτού του τμήματος του έργου ανέρχεται σε 346.960,25 ευρώ.
Το έργο αυτό, όπως και το αντίστοιχο του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, που οι εργασίες του προχωρούν με ταχείς ρυθμούς,(σε αντίθεση με το κακομελετημένο έργο της ανάπλασης),  αναμένεται να δώσουν πνοή στην πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου Αλεξάνδρειας, που μέχρι σήμερα πάσχει από έλλειψη πολιτιστικών υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: