Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

O Δήμος Λαμιέων ανέστειλε τη λειτουργία έκθεσης του Ε.Βαρλάμη, και προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του «Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας».


  Το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας που ιδρύθηκε το 1982 , είναι μια αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Βεργίνα της Ημαθίας.
   Η  εταιρεία αντιπροσωπεύει το έργο του διεθνή Έλληνα καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα, Ε. Βαρλάμη, που ζει στην Αυστρία, και είναι επίσημα καταγεγραμμένη στο μητρώο πολιτιστικών φορέων του ΥΠΠΟΤ, με δικαίωμα επιχορήγησης των δράσεών της.
Κάτι στράβωσε όμως σε έκθεση στη Λαμία με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς, να ...αλλάξει το λουκέτο στο χώρο της έκθεσης, για να αποτρέψει τη ματαίωσή της .
Πριν από λίγο ο Δήμος Λαμιέων με ανακοίνωσή του τοποθετείται σχετικά με το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης να «κλείνει» την έκθεση που θα οργάνωνε η εταιρεία.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Δήμου Λαμιέων:
«Σε σχέση με τις εξελίξεις για την λειτουργία της έκθεσης «Αξιον Εστι» ο Δήμος Λαμιέων,  έχει να ανακοινώσει τα παρακάτω:
Ο Δήμος μας την Παρασκευή 26/10/2012, δέχθηκε έγγραφο  από το «Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας» και τον κ. Τροχόπουλο, στο οποίο διατυπώνονταν  απειλές του τύπου «ή μας δίνεται τώρα λεφτά ή παίρνουμε τα έργα και φεύγουμε».
Μπροστά στις διατυπωμένες, τόσο έγγραφα όσο και προφορικά,  θέσεις και στην δήλωση ότι «έχουμε κανονίσει και φορτηγά να φορτώσουμε τα έργα το Σάββατο» και μπροστά στις  εκτός κάθε νομιμότητας αιτιάσεις,  η δημοτική αρχή ήταν αναγκασμένη να πάρει τα μέτρα της και για το σκοπό αυτό:
1.- Ανέστειλε τη  λειτουργία της έκθεσης μέχρι την Δευτέρα 29/10/2012, οπότε θα λειτουργήσουν  τα δικαστήρια για  να αποφασίσει η δικαιοσύνη σχετικά και μέχρι τότε, η αναστολή της λειτουργίας της έκθεσης και η φύλαξη του χώρου, κρίθηκε επιβεβλημένη,
2.- Δόθηκε  εντολή να κινηθεί η νομική διαδικασία για να κριθεί δικαστικά πως και υπό ποιες συνθήκες θα λειτουργήσει περαιτέρω η έκθεση, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012, όπως έχει συμφωνηθεί.
 Δηλώνουμε ακόμη προς κάθε κατεύθυνση ότι κάποιοι, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να αντιληφθούν, ότι πρέπει να σέβονται την ιστορία της  πόλης μας και το χρήμα των δημοτών της.
Εμείς δηλώνουμε ότι έχουμε υποχρέωση και το δημόσιο χρήμα να προασπίσουμε και τη λειτουργία της έκθεσης να διασφαλίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: