Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο νεοφιλελευθερισμός πάει ...στο σχολείο. Στην Πέλλα ανταλλάσσουν τηγανέλαια με πετρέλαιο! Στη Θεσσαλία όμως δεν ..μασάνε !

Στην Πέλλα, με την ανακύκλωση τηγανέλαιων σκοπεύει η Αντιπεριφέρεια να εξασφαλίσει μέρος των αναγκαίων καυσίμων για τη θέρμανση των σχολείων, καθώς οι δήμοι που έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων δεν έχουν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών τους.
Ετσι, μετά από πρόταση της εταιρείας «Ionian Recycle», η Αντιπεριφέρεια Πέλλας συζητά την ένταξη όλων των σχολικών μονάδων του νομού σε πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων. Με βάση την αρχική συμφωνία μεταξύ εταιρείας και Αντιπεριφέρειας, προβλέπεται ότι για κάθε 10.870 κιλά τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνονται, θα αποδίδονται στο σχολείο 1.200 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.
Όμως ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε ότι ο  δήμαρχος του καλλικράτειου Δήμου Αγιάς, προχωρά σε  μια πρωτοποριακή ιδέα, όπως αποκαλύπτει, μιλώντας στην aftodioikisi.gr:
Αγοράζει ένα αυτόματο μηχάνημα (πιλοτική εφαρμογή), αξίας περίπου 6.000-7.000 ευρώ, για να μετατρέπει ο ίδιος ο δήμος με δικά του μέσα τα κορεσμένα λίπη σε βιοντίζελ.
Τα οφέλη; Μεγάλα και για το περιβάλλον αλλά και για την τσέπη του πολίτη: για παράδειγμα, κάποιος ιδιώτης θα μπορεί να πηγαίνει στο δήμο ένα μπουκάλι από καμένα μαγειρικά λάδια και λίπη, χωρητικότητας 4 λίτρων, και θα παίρνει -εν είδει ανταποδοτικού οφέλους- βιοντίζελ 3,5 λίτρων, δηλαδή περίπου το 85% του προϊόντος που ανακυκλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: