Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σαπίζουν απούλητα, και τα ντόπια κρεμμύδια .


Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι παραγωγοί κρεμμυδιών στη νέα Βύσσα του Εβρου, αφού οι τιμές είναι εξευτελιστικές και η παραγωγή παραμένει απούλητη.
Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» αναφέρεται πως οι τιμές είναι πολύ χαμηλές 8 με 12 λεπτά το κιλό, και είναι κυριολεκτικά τιμές απελπισίας, ενώ την ίδια ώρα οι καταναλωτές βρίσκουν στην αγορά αφθονία εισαγόμενων, αμφίβολης ποιότητας, πληρώνοντάς τα σε εξαπλάσια και εφταπλάσια τιμή. Όπως, επίσης, τονίζεται στην ανακοίνωση οι παραγωγοί πληρώνουν πολύ ακριβά την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την προωθουν στην χώρα μας. Μια πολιτική που έχει φέρει τους αγρότες σε απόγνωση και τη χώρα μας να δαπανά τεράστια ποσά για εισαγωγή αγροτικών προϊόντων, ακόμα και κρεμμυδιών. Μια πολιτική που οδηγεί άλλη μια παραδοσιακή καλλιέργεια στην εξαφάνιση. Να σημειωθεί ότι το 1981 είχαν καλλιεργηθεί στη χώρα 91.000 στρέμματα με κρεμμύδια και το 2010 μόνο 48.000 στρέμματα.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους παραγωγούς κρεμμυδιών της περιοχής να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους και δυναμικά να διεκδικήσουν, μαζί με την απορρόφηση της φετινής σοδειάς:
- Μέτρα για την προστασία της ντόπια παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα προϊόντα.
- Εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους μικρομεσαίους αγρότες.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών, επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων όπως λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, ζωοτροφών κ.λπ.
- Την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, γιατί αυτή γεννά όλα τα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: