Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Γιατί ο Χορστ Ράϊχενμπαχ συναντήθηκε "μυστικά" με τον Μανώλη Γλέζο, και όχι με την ομάδα εργασίας της Βουλής ;


Το Μανώλη Γλέζο επισκέφθηκε "μυστικά" στο σπίτι του ο Χορστ Ράϊχενμπαχ, επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μ.Γλέζος έθεσε υπόψη του Γερμανού πολιτικού τις μη παραγραφείσες αξιώσεις της Ελλάδας, για το «αναγκαστικό δάνειο» των διαθεσίμων της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τις Γερμανικές δυνάμεις..
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων όμως έχει ήδη αρχίσει  να ανακινεί η ίδια η κυβέρνηση, η οποία δια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα διαμηνύει ότι η εν λόγω εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας «εξακολουθεί να υφίσταται» και ως εκ τούτου η χώρα μας «διατηρεί το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξή της».
Μιλώντας στην Βουλή ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πρόσφατα ότι «η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της» και έκανε γνωστό ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού «προκειμένου να ερευνηθεί αρμοδίως και να αξιοποιηθεί».
Στη συνέχεια συστήθηκε ομάδα εργασίας, για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Το έργο της επιτροπής πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου εφέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: