Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ομολόγησε ότι έκανε «δουλειές» για τη Χρυσή Αυγή


Ένας 22χρονος άνδρας, πατέρας ενός μωρού, συνελήφθη στις 15 Νοεμβρίου στο Βόλο, όταν διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μολότοφ και φυσίγγια με το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έκανε «δουλειές» για τη Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», φέρεται να ομολόγησε αρχικά ότι στόχος του ήταν να πυρπολήσει αυτοσχέδιο τζαμί στο Βόλο ενώ ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε κατ' εντολή μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατά καιρούς του εξασφάλιζαν μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο δικηγόρος του νεαρού, ο 22χρονος εξασφάλιζε έτσι 5 - 10 μεροκάματα που είχε ανάγκη για να συντηρήσει την οικογένειά του.
Μαζί με τον 22χρονο συνελήφθησαν και άλλα δύο άτομα, 21 και 26 ετών, που όμως αθωώνονται με την κατάθεση του νεαρού που υποστήριξε ότι δε γνώριζαν ότι στο αυτοκίνητό του μετέφερε βόμβες μολότοφ.
Ωστόσο, σε έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκαν εφημερίδες της Χρυσής Αυγής, φυλλάδια και φέιγ βολάν με προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος, ενώ όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν επίσης δύο μαχαίρια, κουκούλες και κενά μπουκάλια μπίρας.
Στελέχη της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας, πάντως, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, διέψευσαν ότι οι συλληφθέντες είχαν οποιαδήποτε σχέση με το κόμμα.    πηγη :ενικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: