Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

2+1 έμειναν , για τα τέλη κυκλοφορίας


Αν και  απομένουν μόνο τρεις εργάσιμες, για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, οι  μισοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν ακόμα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ  η οικονομική στενότητα υποχρεώνει τους πολίτες η να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους  ή να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Τσουχτερό προβλέφθηκε να είναι και το πρόστιμο που θα  καταβάλουν όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013, αφού θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών .
Οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, φορτηγών και άλλων οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και στη συνέχεια με την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματός τους καθώς και του ΑΦΜ τους θα εντοπίζουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στη συνέχεια θα το εκτυπώνουν και θα πηγαίνουν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ για την εξόφλησή του. Οι τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ θα ενημερώνουν αυτόματα το σύστημα για την πληρωμή των τελών, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει ποιος φορολογούμενος πλήρωσε και ποιος όχι.
Ακόμη, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν και απευθείας στις τράπεζες τα τέλη κυκλοφορίας 2013 χωρίς να χρειάζεται να τυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσκομίσουν τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Με την καταβολή της οφειλής οι τράπεζες θα δίνουν στον πολίτη αποδεικτικό πληρωμής, το οποίο θα αντικαταστήσει το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: