Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Πως επιβάλλει η τρόικα ....να ρυθμίσουμε τις δόσεις μας στην εφορία !

Ο Μωυσής με τις 10 εντολές.
Έργο του Μιχαήλ  Άγγελου (1513)
 Αυστηρούς περιορισμούς, ώστε η νέα ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο σε 36 ως 48 μηνιαίες δόσεις να μην καλύπτει το σύνολο των οφειλετών, επιβάλλει η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».
Η νέα ρύθμιση έχει προαναγγελθεί από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν έχει κατατεθεί στη βουλή παρότι τα επίμαχα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 54 δισ. ευρώ. Βάσει του αναθεωρημένου μνημονίου το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται να καθιερώσει αυστηρά κριτήρια προκειμένου να μπορούν να εξοφλήσουν τμηματικά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το κράτος μόνο φορολογούμενοι με μικρά χρέη και αποδεδειγμένες οικονομικές δυσχέρειες.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας εφόσον πληρούνται τα δύο αυτά κριτήρια οι μηνιαίες δόσεις θα υπάρχει δυνατότητα να φθάσουν μέχρι και τις 36. Αν και πάλι ο οφειλέτης δεν καταφέρει να εξοφλήσει εμπρόθεσμα τις δόσεις της ρύθμισης εξαιτίας μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, τότε θα έχει δικαίωμα υποβολής δεύτερης αίτησης για ρύθμιση του υπόλοιπου των οφειλών του μέχρι και σε 48 δόσεις, αυτή τη φορά. Η ελάχιστη μηνιαία δόση θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι μικρότερη από το ισχύον όριο των 300 ευρώ, με τις σχετικές εισηγήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 50 και 80 ευρώ, ώστε να διευκολυνθούν οι μικροοφειλέτες.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: