Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Στην Νάουσα αγωνίζονται σθεναρά οι φορείς της πόλης και «Δεν επιτρέπουν» τη μεταφορά της εφορίας.


Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη μεταφορά της εφορίας της Νάουσας στη Βέροια είναι ο δήμος και οι φορείς της πόλης (Εμπορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και λογιστές κ.α.) που συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το κτίριο και τα γραφεία της στην πλατεία Διοικητηρίου.
«Για τρεις μέρες θα βρισκόμαστε εδώ και δεν θα επιτρέψουμε στα συνεργεία που αναμένονται, να μεταφέρουν τα έπιπλα, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα έγγραφα στη Βέροια. Ήδη έχει τοποθετηθεί ένα σκαπτικό μηχάνημα έξω από το κτίριο ενώ είμαστε και εμείς έτοιμοι να σταθούμε εμπόδιο στη μεταφορά», εξηγεί ο δήμαρχος της Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του υπουργείου οικονομικών με την οποία καταργείται η Δ.Ο.Υ. Νάουσας είναι εντελώς άδικη και μη λογική, καθώς το κτίριο στο οποίο στεγάζεται είναι δημόσιο και δεν πληρώνονται ενοίκια, κάτι που συμβαίνει με το κτίριο της Βέροιας.
Επισημαίνει, παράλληλα, ότι από τη συγκεκριμένη εφορία εξυπηρετούνται 35.000 άνθρωποι ενώ μέχρι σήμερα, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που υποβλήθηκαν στο υπουργείο, δεν δόθηκε καμία απάντηση και δεν έγινε η συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημ. Συμβουλίου και των φορέων με τον αρμόδιο υφυπουργό, όπως ζητήθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο και δεσμεύθηκε για το σκοπό αυτό κι ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.
«Θα επιμείνουμε, όπως έκαναν και οι αντίστοιχοι φορείς στην Πτολεμαϊδα, τα Γιαννιτσά, τη Θήβα, το Άργος, την Αμαλιάδα, το Αίγιο, την Κύμη της Εύβοιας που απέτρεψαν την κατάργηση των εφοριών. Τα χτυπήματα στην περιοχή μας είναι απανωτά: ήδη έκλεισε η σχολή αστυφυλάκων και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών στην Βέροια ενώ απειλούνται ακόμη το ΙΚΑ και το νοσοκομείο. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοια λογική», τονίζει ο δήμαρχος.
Πηγη: Πληροφοριοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: