Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η διαθεσιμότητα καθηγητού στα Γιαννιτσά, παραμένει αναπάντητη από τον Υπουργό.


Ερώτηση επανακατέθεσαν οι κομμουνιστές βουλευτές, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικού στα Γιαννιτσά ΠΕ Πέλλας.
Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικού στα Γιαννιτσά ΠΕ Πέλλας.
Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 5397/21.12.2012, σχετικά με τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικού στα Γιαννιτσά ΠΕ Πέλλας, η οποία παραμένει αναπάντητη από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της. Η ερώτηση μας είναι η παρακάτω:
Συνέχεια στην τρομοκρατική και πρωτοφανή για τα εκπαιδευτικά δεδομένα απόφαση του δικαστηρίου Γιαννιτσών, που καταδίκασε πρωτόδικα 41 καθηγητές, 3 γιατρούς και 1 μητέρα σε 12μηνη φυλάκιση, δίνεται ένα χρόνο μετά και τίθεται σε διαθεσιμότητα ένας εκπαιδευτικός επειδή, σαν Προϊστάμενος τότε του Γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λειτουργώντας με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια, είχε δεχτεί την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γ.Ε.Λ. Γιαννιτσών για μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η αιτία ήταν ότι τότε οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και ο Προϊστάμενος του Γραφείου είχαν δεχθεί μήνυση από τον πρώην διευθυντή του σχολείου και μετέπειτα σύμβουλο εκπαίδευσης Θεσσαλίας, για την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών και είχαν καταδικαστεί.
Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων όλης της περιοχής.
Παράλληλα σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κόμματος μας (αρ. πρωτ. 447/24.01.2011) προς το Υπουργείο Παιδείας, η τότε Υπουργός αφ’ ενός χαρακτήριζε ως «δυστυχές περιστατικό» την όλη εξέλιξη αφ’ ετέρου δήλωνε πως «ο Σύλλογος Διδασκόντων σε ένα σχολείο είναι εκείνος ο οποίος θα πρέπει να έχει τον τελικό παιδαγωγικό λόγο, για το με ποιο τρόπο θα μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά … που έχουν αδυναμίες και προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Και η τότε καταδίκη και η σημερινή διαθεσιμότητα στόχο έχουν την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών, ώστε να σκύβουν το κεφάλι, να δέχονται να κάνουν μαθήματα σε παγωμένες τάξεις, να παίρνουν τα σχολικά βιβλία στη μέση της σχολικής χρονιάς, να χάνονται διδακτικές ώρες, επειδή το ίδιο το Υπουργείο δεν καλύπτει τα οργανικά κενά στα σχολεία και οι γονείς να επιβαρύνονται με επιπρόσθετα έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
Να αρθεί η απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική απόφαση που θέτει σε διαθεσιμότητα τον εκπαιδευτικό και τότε προϊστάμενο του Γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Να αποκατασταθούν οι καταδικασθέντες εκπαιδευτικοί, γιατροί και γονείς που έπραξαν το αυτονόητο: να βοηθήσουν μαθητές με προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: