Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΕΛΙ


  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 19:00 εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα:

Το τελευταίο διάστημα πλανάται έντονα η φημολογία για την κατασκευή και λειτουργία  Διοδίων στο Νησέλι.
Η ενδεχόμενη λειτουργία τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Ημαθίας. Η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας είναι τραγική, καθώς ακόμα και ο πρωτογενής τομέας έχει καθιζάνει, όπως πρόσφατα το ανέδειξαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
Στη μνηνονιακή πολιτική που ερημώνει το Δήμο μας από τις υπηρεσίες και τις κρατικές δομές, έρχεται λοιπόν να προστεθεί ακόμα μια άδικη και καταστρεπτική για τον τόπο μας απόφαση.
Ήδη με την έναρξη λειτουργίας των Διοδίων του Αιγινίου έχει γίνει πλήρης εκτροπή της διέλευσης, κυρίως των βαρέων οχημάτων, στην παλαιά εθνική οδό.
Αυτό όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν θα επιβαρύνει μονό την επικοινωνία των Δημοτικών διαμερισμάτων, ούτε φυσικά μοναχά την ποιότητα του οδοστρώματος αλλά θα αυξήσει και μοιραία το φόρο αίματος των συμπολιτών μας στην άσφαλτο.
Η δημιουργία ενός ακόμη σταθμού Διοδίων όχι μόνο θα επιβαρύνει επιπλέον την παρούσα κατάσταση, αλλά η συνύπαρξη δυο σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων και Νησελίου), είναι αποτρεπτικός παράγοντας και για τους επισκέπτες. Επιπλέον αποτελεί μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Δήμου Αλεξάνδρειας που η εργασία τους απαιτεί μετακίνηση και την υποχρεωτική διέλευση από τους σταθμούς αυτούς καθημερινά. Δε γίνεται λόγος καν για μετακινήσεις που αφορούν στη διασκέδαση και στην αναψυχή.
Όπως εύκολα συμπεραίνουμε η κατασκευή  και λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Νησέλι, πλήττει καίρια το εισόδημα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αναστέλλει την ανάπτυξη της περιοχής και δημιουργεί φράγμα απομόνωσης  του τόπου μας.
Διαφωνούμε πλήρως με την επικείμενη κατασκευή και λειτουργία των Διοδίων Νησελίου και διαμαρτυρόμαστε έντονα, καλώντας τους αρμόδιους φορείς να ακυρώσουν τυχόν ενέργειες τους.         

Δεν υπάρχουν σχόλια: