Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι και ο .....πονόψυχος τραπεζίτης.



Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας , Τζιμ Γιονγκ Κιμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσιγκτον, έθεσε σαν στόχο να εξαλειφθεί η «ακραία φτώχεια» στον πλανήτη ως το 2030 και να βελτιωθεί η κατάσταση των πιο ευάλωτων ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Τι εννοεί όμως με τον όρο «ακραία φτώχεια» ο κ. Κιμ πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας που είναι  ένας από τους τρεις πυλώνες του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, και  η οποία ασχολείται ειδικά με τις χώρες του λεγόμενου «τρίτου κόσμου»;
Σε συνθήκες «ακραίας φτώχειας», λοιπόν, θεωρεί ότι βρίσκεται ένας άνθρωπος που «ζει» με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα!
Στο επίπεδο δηλαδή αυτό αποτίμησε η Παγκόσμια Τράπεζα την «ακραία φτώχεια». Έτσι, που αυτός που έχει εισόδημα 1,5 δολάριο την ημέρα (σχεδόν ένα ευρώ δηλαδή) να είναι χορτασμένος και εύπορος...
Ο κ. Κιμ, λοιπόν, ζήτησε τη βοήθεια των 188 κρατών - μελών της ΠΤ, ώστε να πέσει το ποσοστό των ανθρώπων οι οποίοι ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα από το 21% (1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι, το 2010) που είχε καταγραφεί το 2010, στο 3% το 2030!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: