Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Στον «καιάδα» το εμπόριο. Καταργούν την κυριακάτικη αργία στο λιανεμπόριο.

Την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπεται η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης με νέα μέτρα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και  η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στον κλάδο του λιανεμπορίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας αποφασίστηκε και η ...«τύχη» της  «Κυριακάτικης αργίας».

 Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για το «προαιρετικό» άνοιγμα των καταστημάτων εμβαδού μέχρι 250 τ.μ. για όλες τις Κυριακές του έτους και για 7 Κυριακές στα υπόλοιπα καταστήματα και για τις μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου. Με το συγκεκριμένο μέτρο, έρχονται να σφίξουν ακόμη περισσότερο τη θηλιά γύρω από τους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες, αποσκοπούν στο να διαμορφώσουν συνθήκες για περισσότερα λουκέτα, σε όφελος των ισχυρών επιχειρήσεων που θα απομείνουν στην επιχειρηματική πιάτσα. Για τη συνέχεια, απόλυτα φανερές είναι οι βλέψεις τους για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε ολόκληρο τον κλάδο του λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αλυσίδων και των πολυκαταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: